ВИШЕ ШУМА, БОЉЕ УПРАВЉАЊЕ ОТПАДОМ: Нови Пазар са околином постаје место значајних зелених пројеката који ће поправити квалитет живота

В. Н.

28. 04. 2022. у 13:58

МИНИСТАРКА заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је уговор са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, на основу којег ће локалној самоуправи бити додељена средства за реализацију пројекта пошумљавања на више локација.

ВИШЕ ШУМА, БОЉЕ УПРАВЉАЊЕ ОТПАДОМ: Нови Пазар са околином постаје место значајних зелених пројеката који ће поправити квалитет живота

Фото Министарство за заштиту животне средине

- У претходном периоду смо пуно урадили. Поред замене котларница у спортској хали "Пендик", подршци за замену индивидуалних ложишта у домаћинствима, уз субвенције министарства посађено је око 40.000 садница. У овој години нас чека још значајних зелених пројеката. Определили смо средства за још око 1.200 садница на више локација, а мењаћемо и котларнице у две основне школе. Трудимо се да кроз ове пројекте унапредимо квалитет ваздуха за све грађане - рекла је Вујовићева.

Министарка је истакла да су важни и пројекти који утичу на унапређење квалитета воде и земљишта, а у том смислу је значајно управљање отпадом. Како је најавила, Нови Пазар ће у наредном периоду добити на коришћење потребну опрему у виду нових канти и контејнера, а још важније је што су у плану и капитални пројекти.

- Градићемо модеран регионални центар за управљање отпадом у Рашки, ка којем ће гравитирати и Нови Пазар и Тутин. Трудићемо се да у што краћем периоду кренемо у реализацију овог важног пројекта, који ћемо финансирати уз подршку Европске банке за обнову и развој. Очекујем да пројектовање буде завршено до јуна ове године. Такође, радимо и ревизију пројекта санације депоније Голо брдо, која ће бити затворена када крене изградња регионалног центра. То су све важни зелени пројекти, који ће променити квалитет живота свих грађана овог краја - рекла је Вујовићева.

Министарка Ирена Вујовић и градоначелник Нихад Бишевац, Фото Министарство за заштиту животне средине

"ПОВЕЉА ГРАДА" ИРЕНИ ВУЈОВИЋ

ПОВЕЉА града - признање које Нови Пазар додељује за изузетан допринос развоју ове локалне самоуправе - додељено је министарки заштите животне средине Ирени Вујовић.

Повељу јој је уручио градоначелник Нихат Бишевац на свечаној академији поводом обележавања Дана града.

- Велика је част добити признање у граду добрих домаћина чије су највеће богатство људи који живе и стварају заједно, поштујући једни друге. Примањем Повеље постајем део овог града, што је велика привилегија и част - рекла је Вујовићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

Коментари (0)

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске