УСПЕШНИ У НАУЦИ И НА ТРЖИШТУ: Ректор Владан Ђокић посетио Технички факултет у Бору

Љ.Б.

18. 03. 2022. у 15:30

Ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић посетио је Технички факултет у Бору, једини факултет Универзитета у Београду лоциран ван седишта Универзитета.

УСПЕШНИ У НАУЦИ И НА ТРЖИШТУ: Ректор Владан Ђокић посетио Технички факултет у Бору

Фото: Универзитет у Београду

Током ове посете, коај је орва након десетгодина, проф. Ђокић и проректор за наставу проф. др Дејан Филиповић азговарали су са професорима и студентима, обишли катедре, лабораторије, учионице и збирке факултета и одржали састанак са шефовима одсека о задацима и циљевима Техничког факултета у Бору.

- Иако се можда наше колеге овде осећају помало изолованим или запостављеним јер нису при седишту Универзитета, желим да им упутим важну поруку да је Технички факултет у Бору равноправни члан Универзитета у Београду и изузетно утицајан факултет групације техничко-технолочких наука - рекао је ректор.

- На пољу заједништва између научно образовног система и праксе, Технички факултет у Бору највише доприноси угледу нашег универзитета. Наши студенти овде лако се запошљавају, програми су повезани са практичним знањем и потребама у окружењу. Те специфичности ове установе треба искористити у њеној даљој афрмацији. Управа УБ се залаже за равноправност свих чланица наше заједнице и зато изузетно подржавамо рад овог факулета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени