УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Опрез у вожњи због ниских температура

Танјуг

31. 01. 2022. у 09:45

ПУТЕВИ Србије апелују да учесници у саобраћају буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу, јер се, према упозорењу РХМЗ-а, наредна три дана очекују хладнији дани, местимично са снегом, уз повећање висине снежног покривача, на југозападу, југу и југоистоку земље.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Опрез у вожњи због ниских температура

Фото: Танјуг

У нижим пределима, јужније од Саве и Дунава, очекује се формирање снежног покривача од 5 до 15 центиметара, а у брдско-планинским пределима нових 15 до 25 цм, локално и више, док се на северу очекују мешовите падавине, киша, суснежица и снег.

На подручју Београда до 4. фебруара биће облачно и хладније, повремено са слабим мешовитим падавинама, кишом, суснежицом и снегом.

Возачима се саветује да поштују ограничења брзине, возе пажљиво, као и да користе зимске пнеуматике и прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Петља Нови Бановци, данас, у току светлог дела дана - радови на редовном одржавању, уз једносмерно наизменично пропуштање возила.

У Лесковцу радови на реконструкцији и проширењу улице Булевар Николе Пашића, до 15. марта.

Зона радова поред пута са десне стране, у смеру ка ауто-путу, ка Нишу, где је сужен коловоз. Саобраћај се одвија нормално у обе саобраћајне траке.

Свође - Власотинце, између насељених места Бољара и Крушевице до 1. маја од 7 до 17 часова радови на санацији одрона/косина, уз наизменично пропуштање возила.

На наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције у 7.30 часова, на граничном прелазу Хоргош, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 120 минута, Шиду 60, Батровцима 120.

На граничном прелазу Гостун обустављен је саобраћај за све категорије возила због одрона на путу.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТАЉИН ХТЕО ДА ЛИКВИДИРА ТИТА: Брозова сочна псовка и живот који је одавно исплаћен - звали га у Кијев