МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ ТУЖИЛИ ЗБОГ МЕРА НА ВЕЖБАМА: Огласио се и декан - "Био сам на информативним разговорима"

Танјуг

26. 01. 2022. у 16:26

ДЕКАН Медицинског факултета у Београду Лазар Давидовић изјавио је данас да је био на информативним разговорима поводом одлуке коју је тај факултет донео у септембру прошле године, да практичној настави могу просуствовали само студенти који немају симптоме респираторне инфекције, поседују доказ о комплетној имунизацији, или о прележаном ковиду, као и серолошки доказ о постојању антитела, или негативан ПЦР тест не старији од 72 сата.

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ ТУЖИЛИ ЗБОГ МЕРА НА ВЕЖБАМА: Огласио се и декан - Био сам на информативним разговорима

Фото архива

Он је на данашњој седници Сената рекао да су стигле тужбе од појединих невладиних организација и да је био на информативним разговорима у својству грађанина, због, како је навео, нарушавања људских права и Закона о равноправности.

- Били смо коментарисани на различите начине када смо крајем септембра донели одлуку под којим условима се може одвијати практична настава на Медицинском факултету, а за коју су студенти били ускраћени читавих 18 месеци - рекао је Давидовић на седници Сената.

Он је рекао да се ради о извођењу наставе у болничким установама, поред болесника, трудница и деце.

- Морамо да водимо рачуна да не угрозимо, не само оне који реализују наставу и којима се реализује настава, већ и болеснике - истакао је декан Медицинског факултета.

Медицински факултет у Београду донео је одлуку крајем септембра прошле године да је услов за присуствовање настави и обављању других активности на факултету, уз одсуство симптома акутне респираторне инфекције, доказ о комплетној имунизацији, или о прележаном ковиду, као и серолошки доказ о постојању антитела, односно ПЦР тест не старији од 72 сата.

БОНУС ВИДЕО: 

НЕДЕЉУ ДАНА ДРУЖЕЊА: Деца из Ранилуга са Косова и Метохије бораве код вршњака у Новом Саду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу