ОВАЈ ГАЗДА ДАЈЕ БОНУС ОД 1.000€ НА ПЛАТУ! Његови радници морају да испуне један дирљив услов: "Они су ми као породица"

Новости онлајн

26. 01. 2022. у 12:53

ДА међу послодавцима у Србији има дивних људи, који и даље верују у породичне вредности и спремни су да благостање деле са другима, доказује и пример Богољуба из Параћина.

ОВАЈ ГАЗДА ДАЈЕ БОНУС ОД 1.000€ НА ПЛАТУ! Његови радници морају да испуне један дирљив услов: Они су ми као породица

Принтсцреен

Богољуб Миленовић из Параћина даје запосленима који добију дете 1.000 евра бонуса.

Власник једне грађевинске фирме из Параћина одлучио је да сваком раднику који добије дете да својеврсни бонус од чак хиљаду евра! На ту идеју је дошао видевши ниску стопу наталитета у Србији, а каже да је свестан да новац није пресудни фактор за проширење породице, али је свака помоћ добродошла када стигне принова. 

- Млади људи који раде чим им се укаже прилика покушавају да оду у иностранство. Хоћу да их анимирамо да остану овде. Подржавамо добре раднике, младе, то су људи који тек стварају породицу и којима треба финасијска потпора - каже за РТС Богољуб Миленовић.

Први у фирми новчану помоћ је добио Милан Стоилковић за друго дете. Исидора се родила у октобру, а иако помоћ важи од ове године, од послодавца је стигао коверат са хиљаду евра.

- Био сам изненађен. Знам да је послодавац рекао да ће то бити од ове године. Осећам се баш лепо, пријатно. Осетио сам да ме цене и као радника и као човека, а у ствари сам схватио да је послодавац пре свега добар човек - прича Милан Стоилковић, машинбравар.

Богољуба се можда сећате и као послодавца који је први у Србији новчано стимулисао раднике да се вакцинишу против корона вируса. Реакције околине су биле различите, али су радници добро реаговали. Свих 80 запослених сматра за ширу породицу и то, каже, радници препознају.

- Можда овај мој потез утиче да неко чује, па да на исти начин помогне - да ли је то тај износ или већи, небитно је. Важно је да помогнемо младе да остварују породице, да имамо децу и да остану овде - објашњава Богољуб Миленовић. Нада се да ће у фирми бити још доста принова. Иако новац није најважнији, каже да врло добро зна да је најбољи радник - задовољан радник.

БОНУС ВИДЕО: 

СМЕШТАЈ ЗА СВЕ ЂАКЕ: Мање заинтересованих за боравак у дому

 

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

БРЖИ И ПРАВИЧНИЈИ ИЗБОР ПРОФЕСОРА: На седници Сената Универзитета у Београду измењен правилник о напредовању