НАЈЛЕПША ВЕСТ ДАНАС: Беба Вања коначно добила најскупљи лек на свету!

Novosti online

11. 01. 2022. у 20:37

ОСМОМЕСЕЧНА Вања Маловић, која болује од спиналне атрофије тип један, јутрос је примила лек "золгенсму", за који је прикупљан новац у бројним акцијама током прошле године сму", лек за лечење спиналне мишићне атрофије, који кошта 2,5 милиона евра.

НАЈЛЕПША ВЕСТ ДАНАС: Беба Вања коначно добила најскупљи лек на свету!

Фото: Буди хуман

- Два дана пре него што је напунила осам месеци коначно је добила лек који ће јој, сви се надамо, донети срећно детињство! - стоји у објави на Инстаграм налогу Да Вања победи СМА, у којој се захваљује у име породице Маловић свима који су помогли.

Додаје се да се борба наставља.

- Наша борба се наставља, а да није било свих вас, било би безнадежно, како се чинило на почетку! Само се сетите се шта смо заједно прошли, сетите се да смо заједно померили планину и - будите поносни! Свако од вас појединачно! Волимо вас! - наводи се у објави.

Бројни грађани, спортисти, глумци и јавне личности укључили су се у акцију прикупљања помоћи за лечење мале Вање.

Прикупљено је два и по милиона евра у новембру прошле године, неопходних да Вања добије лек на време, пре него што буде имала 12 килограма.

Вања је рођена као здрава беба, али су родитељи после неколико месеци приметили да нешто није у реду.

Након прегледа педијатра, физијатра и неуролога, у Институту за мајку и дете је урађено генетско испитивање којим је утврђено да Вања болује од спиналне мишићне атрофије тип 1.

БОНУС ВИДЕО - Божићна честитка верницима са Куле Београд новог симбола престонице

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ХТЕО ЈЕ ДА ТЕ УБИЈЕ: Лауш избегао смрт на сету Боја на Косову