МИСИЈА ОЕБС НА КиМ: Осудила скрнављење плоче несталим српским новинарима

Танјуг

07. 12. 2021. у 20:42

МИСИЈА ОЕБС на КиМ осудила је данас то што је поново оскрнављења спомен плоча новинарима Ђуру Славују и Ранку Перенићу у Великој Хочи и позвала све релеватне институције да испитају ове случајеве и не допусте да одговорни прођу некажњено.

МИСИЈА ОЕБС НА КиМ: Осудила скрнављење плоче несталим српским новинарима

Фото: илустрација

У саопштењу објављеном на Твитеру напомиње се да је ова мисија посвећена очувању сећања на Перенића и Славуја, као и свих убијених и несталих новинара.

-Позивамо све релевантне институције да обнове напоре и испитају ове слуцајеве и да не допусте да такви злочини остану некажњени, навела је мисија.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је 4. децембра да је поновно оскрнављена спомен плоча постављена у спомен отетим новинарима Ђуру Славују и Ранку Перенићу у Великој Хочи.

-По среди је осми пут да се плоча новинарима Перенићу и Славују вандализује, што директно показује однос власти привремених институција у Приштини према српским медијским радницима, навела је Канцеларија за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МИНИСТАР ВУЛИН: Залажем се да се онима који изазову саобраћајну несрећу у пијаном и дрогираном стању суди као за покушај убиства