НА ИНФЕКТИВНОЈ ДВОСТРУКО МАЊЕ ПРЕГЛЕДА Ашанин: Ситуација се смирује у ковид болницама

Танјуг

04. 12. 2021. у 10:14

ДИРЕКТОР Клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је данас да се полако смирује ситуација у ковид болницама, као и у Клиници за инфективне и тропске болести.

НА ИНФЕКТИВНОЈ ДВОСТРУКО МАЊЕ ПРЕГЛЕДА Ашанин: Ситуација се смирује у ковид болницама

Фото: Принтсцреен/РТС

Ашанин је рекао да у болници у Батајници тренутно има више од 250 слободних места.

- На данашњи дан у Батајници има 565 хоспитализованих, а 15. октобра смо имали 831 пацијента, били су попуњени капацитети. На интензивној нези је сада 60 пацијената, а 39 је интубираних. То је значајно мање од 15. октобра када је на интензивној нези било 110 пацијената, а 70 интубираних -  казао је Ашанин за РТС.

Додао је да на Клиници за инфективне болести има двоструко мање прегледа него када смо били у пику таласа и да тренутно тамо има двадесетак слободних места.

Говорећи о отварању ковид болнице у Батајници на данашњи дан, Ашанин је рекао да је тада здравствени систем био пред колапсом, да је било по 8.000 новозаражених, а да је за 48 часова у ту болницу примљено 396 пацијената.

- Рад у Батајници је посебно тежак јер се ту лече најтежи болесници, пребацују се не само из здравствених центара из Београда, већ најкомпликованији пацијенти из целе Србије - истакао је Ашанин.

Указао је да су здравствени радници уложили огромне напоре и захвалио им на томе.

- Здравствени радници су дали огромну подршку, не бисмо успели да нисмо имали огромно разумевање. Ми у сваком моменту у Батајници имамо 1.150 здравствених радника, од којих 435 лекара. Нисмо сами у томе, 18 одсто лекара долази из других установа, као и 30 одсто медицинских сестара - навео је директор КЦС-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу