(ФЕЉТОН) НАРКО-МАФИЈА ДИКТИРА ПРАВИЛА ИГРЕ НА КОСОВУ: Уз помоћ долара зарађених шверцом хероина, тзв. ОВК скинута са списка терориста

Приредила и превела : Вера Хорват/Пише: Андреј Сахаров

16. 06. 2024. у 18:00

НАРКОМАНИЈА се назива кугом XX века. Али, ако је у средњем веку куга уништавала само засебне области и делове света, наркоманија данас захвата читав свет.

(ФЕЉТОН) НАРКО-МАФИЈА ДИКТИРА ПРАВИЛА ИГРЕ НА КОСОВУ: Уз помоћ долара зарађених шверцом хероина, тзв. ОВК скинута са списка терориста

Продавци дроге су почели да се уплићу у државне и међународне процесе, Фото Профимедија

Према подацима Унеска од ове болести свакодневно умире неколико стотина хиљада људи. И, ако је куга фактички масовно уништавала читаве градове и села, наркоманија доноси смрт појединачно - сваком човеку понаособ. Сваки од њих мучи се и умире одвојено од других, неприметно напнштајући овај свет. Ипак, несрећа сваког од њих и свих заједно није мање трагична.

Данас су у борбу са наркоманијом укључени огромнни потенцијали светских држава: органи правосуђа, медицинари, научници, политичари итд. Нажалост, резултат ових грандиозних заједничких напора је минималан. Епидемија наркоманије се раширила по читавом свету, уништавајући све више и више људи.

Тачних података о броју оних који употребљавају наркотике, који су себе осудили на мучење и смрт, за сада готово да нема. Међутим, према оценама разних сручњака, ова цифра достиже од 50 до 100 милиона људи у свету. Што се тиче броја особа које користе наркотичка средства у Русији, званични медицински подаци показују цифру од 270.000 људи. То су они који су се већ обраћали лекарима и лечили се под дијагнозом ,,наркоманија“. Што се тиче потенцијалног броја корисника наркотика у Русији, он је, по експертским оценама добијеним уз помоћ четири методе узорковања, почетком 1999. године износио око два и по милиона људи. У САД отприлике 12 милиона људи редовно употребљава наркотичка средства, али званични подаци су евидентно умањени.   

ЗАШТО се, упркос сваком здравом разуму, све више људи подвргава смртној опасности?

Одговор на то питање је прилично сложен, а пошто је човек непрестано изложен најразличитијем негативном дејству средине која га окружује, он има и психолошку димензију. Наркотик допушта да се привремено борави у свету илузија, где нема тешких проблема свакодневице. Али већ сутрадан, ови проблеми се удвостручују, а понекад и вишеструко нарастају. Али то је сутра, а данас хоћу да ,,уживам“. Овом људском слабошћу вешто су се окористили они који зарађују огроман новац на људској несрећи. А данас су се некада разједињени ситни трговци наркотицима удружили у моћну међународну нарко- мафију. У многим државама света делују добро организоване групе дилера, које су разрадиле заокружен циклус распрострањивања и употребе наркотика. Наркоманија је у међувремену почела активно да се уплић у политички живот и у државне и међународне процесе. Питање како до овога долази размотрићемо на примеру косовске кризе у Југославији.

Колико год да је, на пример, делатност колумбијске нарко- мафије добро позната, и колико год да се са њом прилично активно, мада не увек и са значајним резултатима, бори специјална служба САД-а, толико је нагли пораст утицаја косовских нарко-дилера на тржишту хероина био брз и неочекиван, и многи још увек не могу да схвате како се то могло догодити у цивилизованој Европи. У ствари, пример срастања косовске нарко-мафије не само са националистичким албанским круговима, него и са представницима политичког лобија САД и неких европских држава, просто запањује.

ЗАНИМЉИВО  је да су Ослободилачку војску Косова (ОВК) донедавно упоређивали са међународном терористичком организацијом ,,Хезболах“. У ствари, поређење је било тачно, јер су оне, у суштини, сестре близнакиње. Али, руководство ОВК је умело да пронађе тајне канале уз помоћ којих му је пошло за руком да ситуацију преокрене у своју корист. Играло се на две добитне карте: прва је - „црвени Милошевић“, кога треба уништити, и друга - новац, огромне своте новца, добијене од трговине хероином у Европи.

Овим новцем били су купљени лобисти из круга утицајних политичара и журналиста, који су широкој међународној јавности наметали мисао о томе да је Југославија - нова империја зла коју треба уништити. На овај мамац су се ухватили многи. У свету се, могло би се рећи, свакој логици упркос, покренула најшира кампања напада на Југославију у лику Милошевича и заштите албанске енклаве, која је још сасвим недавно подржавала и наставља да подржава интересе многих међународних терористичких организација антисемитске оријентације. Оваква метаморфоза у светској политици догодила се захваљујучи енормној новчаној потпори од стране косовске нарко-мафије.

Милошевића су искористили као црвену крпу на коју се залетео прекоокеански бик.

„Последња тврђава комунизма“ на европском контитенту, каквом се Југославију труде да представе неки од светских политичара, многима је затамнила видике.

Да би се што боље поверовало у ову фабриковану теорију о нарушавању права Албанаца, биле су привучене најбоље пропагандистичке снаге. На невиђене количине новца косовских нарко-дилера скупљали су се аналитичари, средства масовних медија, па и бизнисмени. Што се каже, нема тога ко се не би могао купити за много, врло много пара.

Због тога је оваква међународна кратковидост на почетку чудила, а сада почиње просто да плаши многе политичаре који здраво мисле. Пред нама је чињеница да је практично у средишту Европе образована мафиозна косовска држава која је постала главни извозник нарколика. О томе говоре не само руски органи безбедности, веч и британске специјалне службе, које изражавају изузетну бојазан и узнемиреност. По њиховим оперативним подацима косовска нарко-мафија практично контролисе читаво европско тржиште хероина.

Занимљиво је да се Велика Британија данас сукобила не само са међународном нарко- мафијом; овде су, под крилом псеудодемократије, свили гнезда представници најрадикалнијих међународних терористичких организација.

Данас се многи у Европи баве следећим питањима: како је било могуће да се сопственим рукама, за сопствени новац, сопственим оружјем, на европском континенту створи моћна муслиманска енклава амбициозних новопечених косовских политичара. Одмах бих да објасним: муслиманску енклаву треба схватити не као религиозни појам, већ пре као мафијашко-политичку формацију. То је опасније од тројанског коња који је брзоплето и непромишљено увучен у Европу.

Данас то већ сасвим добро схватају многи људи у Енглеској, Француској, Немачкој и другим земљама. А све до јуче су им видици буквално били заклоњени. Сад су прогледали. Али, авај, касно. У центру Европе већ се налази агресивна, добро наоружана армија Косовара, коју је фактички створила и коју издржава својим новцем косовска нарко-мафија. Хајде да погиедамо истини у очи: па наравно да се та армија неће сама распустити и неће саму себе разоружати. Она продужава да диктира правила игре, како у политици, тако и у економији.

То се нарочито добро види на примеру сфера утицаја у области наркобизниса као најбуџетније сфере криминалне економије у сенци.

Треба подвући и то да је и европска нарко-мафија предала своје позиције на сопственом континенту  без борбе. Невероватно је, али је чињеница да су Европљани устукнули пред удруженим налетом муслиманских нарко-дилера. И сада, уколико се погледа на специјалну мапу на којој су означене маршруте нарко-троваца, јасно се види да 80-90% наркотика стиже у Европу из Авганистана, Ирана и Пакистана, преко претоварних пунктова на Косову.

Зашто је то тако? Одговор је прилично једноставан: На Косову је упаљено зелено светло, то јест пут је сасвим слободан за нарко-трговце. У другим државама морате непрестано да пролазите тамошње провере, ризикујући драгоцени товар. На Косову нема никаквог ризика. Напротив, све је ту да услужи преносиоце: транспорт, хотели, адресе корисника. Једном речју, обезбеђен је највиши сервис, само плати ,,зелембаћима“.

Прогон Срба

НАТО је на малу Југославију, тачније на оно што је од ње остало, покренула огромну армију савремених бомбардера и ракета. Косовски нарко-дилери су само додатно убацивали новац у огромну ломачу светских проблема. Све се дешавало под маском заштите наводно нарушених албанских права. У исто време, чињеница да су Срби данас фактички избачени са своје исконске територије и да оне који су на њој остали уништавају, никога на свету, заправо, не узбуђује.

 СУТРА: ПРОЦЕС ПРЕКРАЈАЊА ГРАНИЦА КОНТРОЛИШУ ТРГОВЦИ ДРОГЕ 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

Овог лета правац на Кипар - НИКАД ЈЕФТИНИЈЕ!