ПОЛИТИЧКИ САВЕТ НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ: Одржана седница у Подгорици

В.К.

28. 09. 2020. у 16:38

ПОЛИТИЧКИ САВЕТ НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ: Одржана седница у Подгорици

Архива

У ПОДГОРИЦИ је одржана седница Политичког савета Нове српске демократије, којом је председавао председник Политичког савјета НСД, др Будимир Алексић.

На седници, којој је присуствовао и председник НСД Андрија Мандић донети су следећи закључци: Неопходно је што пре суспендовати Закон о слободи вероисповијести.

Потом, будућа Влада ЦГ мора да потпише Темељни уговор са СПЦ, попут онога потписаног са Римокатоличком црквом.

Тек након тог чина треба приступити изради новог закона, из кога ће бити елиминисане све тачке којима се дискриминише не само СПЦ него и друге традиционалне верске заједнице.

Друго, да све стране које учествују у преговорима о формирању нове владе испоштују изборну вољу грађана.

На основу резултата избора јасно је да су српски народ и његови политички представници, окупљени у НСД и ДФ, дали кључни допринос у рушењу вишедеценијског режима и да је, самим тим, потпуно очекивано да у новој власти буду заступљени сразмерно тим резултатима.

Политички савјет тражи да лидери НСД и ДФ преузму одговорност за управљање Црном Гором, и то од њих очекују и сви гласачи НСД и ДФ. Политички савет НСД окупља бројне водеће српске интелектуалце, који су спремни да дају свој пуни допринос развоју и демократизацији Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)