СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: На Балкану је у току покушај прављења српског света, као продужетак руског у руском региону

В.К.

30. 03. 2023. у 11:45

ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат ДПС Мило Ђукановић изјавио је да је на Западном Балкану реплика онога "што Русија жели да уради у својој регији."

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: На Балкану је у току покушај прављења српског света, као продужетак руског у руском региону

Фото: В. К./Танјуг/ДПС/Служба за односе са јавношћу/Илустрација

- На Балкану сада имамо покушај прављења српског света као неку врсту продужетка руског света у руском региону, и као што они покушавају да врате утицај који је Совјетски Савез имао, то исто ради и Србија. То су ретроградне политике, оне не желе да владају својим земљама, оне желе да владају нацијама. То видимо у региону где Србија покушава да влада Црном Гором, покушава да влада Босном и Херцеговином, Косовом и Северном Македонијом. И рекао бих да, нажалост, та политика још није добила адекватан одговор наших западних партнера, истакао је Ђукановић за "Глас Америке"

Он додаје да је скептичан да ће амбициозно постављени кратки рокови за потписивање споразума Србије и "Косова" бити испуњени.

- Србија не прихвата да је Косово независно, покушава на све начине да врати ствари на почетак и да покаже и докаже да Косово треба да буде у Србији. То је политика ревизионизма и то је као Путинова политика да се обнови Совјетски Савез. Нажалост, Србија је изгубила Косово, казао је Ђукановић, додајући да му се чини да западни преговарачи желе да одобровоље Србију како би била конструктивна у разговорима са "Косовом", и да дају превише услуга Србији! 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (34)

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Новак Ђоковић и Карлос Алкараз изашли на вечеру пред међусобни меч који ће пратити цела планета (ФОТО/ВИДЕО)