ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ:Срам те било Ђукановићу, отерао си 100.000 грађана

М.С.

26. 03. 2023. у 12:07

СЛЕДЕЋЕ недеље, 2. арила осмех на лице, оловку у руке и гласајте за будућност, не за прошлост, гласајте за светлост, не за мрак, гласајте за напредак а не сиромаштво. Ово је на конвенцији у Бијелом Пољу казао председнички кандидат Јаков Милатовић.

ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ:Срам те било Ђукановићу, отерао си 100.000 грађана

М. С.

- Ја сам у политику ушао чисте биографије. Чистих рачуна, и најважније чистог образа. А овај, кога ћу да пошаљем у политичку прошлост, ушао је у политику без биографије, без рачуна и са ништа образом, навео је Милатовић, додајући како ових дана саопштавају да се залажем за одузимање права дијаспори.

- Као да сам их ја у последњих 30 година отерао из Црне Горе. Срам те било Мило Ђукановићу, срам те било што си отерао 100.000 хиљада људи са својих огњишта, затворио фабрике, што си одузео људима достојанство и што сваке четири године дијаспору вучеш да гласају за тебе. Дијаспора ће ти Мило овога пута окренути леђа. Зато желим, свима вама који имате рођаке, пријатеље, кумове, у дисјспори, а ја сам био дио дијапсоре, да им вечерас пошаљем одавде поруку да за разлику од досадашње праксе бившег председника-непоменика, мој однос са дијаспором неће почети са овим, оним,или било којим изборима.Јер за мене дијаспора није гласачки већ један људски, морални и сваки други највећи ресурс ове земље. Наши људи у дијаспори, а ја знам шта то значи, и како се из далека још више воли Црна Гора, су људи хуманитарци, донатори, инвститори, покретачи нашег развоја, који брину о својим породицама, о кумовима, пријатељима. Они су неисцрпан ресурс памети, људскости и исксутва, који годинама желе да се врате својој Црној Гори. То је мој однос према нашој дијаспори, казао је Милатовић, који је нагласио да и дијаспора и сви у Црној Гори деле заједнички сан, ''да се Црна Гора угледа и личи на земље где највише живи наша'' дијаспора а не заробљене системе, хибридне заробљене државе. Зато 2. априла, адио Мило, добар дан Европо. Зато свако онај ко дијаспору третира као резервне гласачке џепове и бирачки механизам, и ко се сети дијаспоре само онда кад му затреба за лични опастанак на власти, није искрени пријатељ нити дијаспоре, нити Црне Горе.Ја не желим да се одлази одавде, већ да се људи враћају и своје искуство, знање и капитал уложе у развој лепше Црне Горе. Црна Гора је због Ђукановића и ДПС стигла до ивице пропасти и једини начин је да се Ђукановић дотуче 2. априла, кад треба да га пошаљемо у политичку прошлост и закорачимо у лепшу будућност, нагласио је Милатовић.

''БРОДОВИ''

Говорећи у БијеломПољу Милатовић је указао на дане када је Ђукановић потписивао концесије за свога сина, када је 11 пута пребацивао по један милион своме брату, када је његова сестра служила као прва станица сваком страном инвеститору, када је свако државно предузеће уништио дајући га тајкунима, кумовима и рођацима''

- То је оставио Ђукановић Црној Гори. Ко год се примакао врху власти напунио се као брод. Ловили су у мутном и напунили своје џепове. Зато нисмо ни саградили ниједну болницу, енергетски објекат и слично. Срам их било због тога. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕВИЂЕНА СЦЕНА У ПОТЕРИ: Такмичар се УДВАРАО трагачици Милици - било јој је очито непријатно (ВИДЕО)