"ЈА САМ ИМАО ТРИ ГОДИНЕ КАД ЈЕ МИЛО УШАО У ПОЛИТИКУ, ДОСТА ЈЕ" Милатовић поручио - Црна Гора постоји и без Ђукановића

Новости онлајн

21. 03. 2023. у 16:13

КАНДИДАТ за председника Црне Горе покрета Европа сад Јаков Милатовић, који је ушао у други круг избора у којем ће одмерити снаге са актуелним председником Милом Ђукановићем рекао је да се залаже за најбоље могуће односе са Србијом и са свим осталим државама Западног Балкана јер сматра да су регионалне интеграције темељ европских интеграција.

ЈА САМ ИМАО ТРИ ГОДИНЕ КАД ЈЕ МИЛО УШАО У ПОЛИТИКУ, ДОСТА ЈЕ Милатовић поручио - Црна Гора постоји и без Ђукановића

Фото: Printscreen

Истиче да му значи подршка свих учесника на изборима пред други круг председничке трке, уз напомену да би он био "председник свих грађана".

У првом кругу избора највише гласова је освојио Мило Ђукановић - 35,2 одсто, а одмах иза њега је Милатовић са 29,2 одсто. Говорећи о свом резултату, Милатовић каже да је то последица свега што је урађено у претходном периоду, добре кампање, али и порука које су слате.

-То је један нови систем вредности, наспрам овог накарадног који је био до сада, чији је највећи симбол био господин Ђукановић. И он ће најзад да буде послат у политичку прошлост 2. априла. Ја сам имао три године када је Ђукановић ушао у црногорску политику. Што је доста, доста је - рекао је он и додао да је због такве политике више од 100.000 људи напустило Црну Гору.

"Црна Гора није исто што и Мило Ђукановић"

С обзиром да су у Црној Гори иза ћошка парламентарни избори, Милатовић каже да очекује да земља добије стабилну владу и скупштински сазив који ће реалније осликавати политичку реалност.

- Ђукановић тренутно контролише пола црногорског парламента, што није реално стање. Земља мора да добије политички снажну владу која ће наставити са реформама, са великим инвестиционим пројектима са земљама окружења, са унапређењем владавине права и са економским интеграцијама - поручио је. 

На питање шта би урадио другачије од Ђукановића ако победи на изборима, Милатовић је рекао да био он био "председник свих грађана".

- Он није био чак није био ни председнк оних који су негде гласали за њега. Иза њега је остала разорена земља пре свега у привредном смислу. Да је макар мало добра мислио Црној Гори, не би у августу 2020. године минимална пензија била 140 евра, а минимална плата 200 - рекао је Милатовић. 

Одговарајући на наводе присталица Мила Ђукановића који кажу да је актуелни председник увео земљу у НАТО, поставио је на европски пут и да је заслужан за обнову државности Црне Горе, Милатовић је рекао да "Ђукановић није исто што и Црна Гора".

- Црна Гора је постојала и постојаће без обзира на Мила Ђукановића, Јакова Милатовића или било кога другог - рекао и додао да он није сагласан да је Ђукановић трасирао земљу на европски пут уз оцену да је Црна Гора била "европскија земља, пре него што је Ђукановић дошао на власт".

БОНУС ВИДЕО: ПОСЛАЋУ МИЛА У ПОЛИТИЧКУ ПЕНЗИЈУ - Јаков Милатовић у другом кругу председничких избора у Црној Гори

(Euronews)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ОВО ЈЕ МУЖ КОЈИ ЈЕ УБИО ЖЕНУ И ДЕТЕ, ПА СЕБЕ: Трагедија која је оставила Панчево без речи (ФОТО)