НАТО ВОЈНИЦИ НА ПУТУ КА СИЊАЈЕВИНИ: И поред обећања Абазовића, војна вежба на највећој црногорској планини (ФОТО)

М. СЕКУЛОВИЋ

02. 02. 2023. у 19:11

ОКО 200 НАТО војника тренутно се пење на Сињајевину како би сутра извели вежбу упркос обећању Дритана Абазовића да на Сињајевини неће бити никаквих војних активности.

НАТО ВОЈНИЦИ НА ПУТУ КА СИЊАЈЕВИНИ: И поред обећања Абазовића, војна вежба на највећој црногорској планини (ФОТО)

Војска ЦГ

Ово је део драматичног саопштења Грађанске иницијативе "Сачувајмо Сињајевину", чији активисти су већ на планини.

- Остали пристижу, нажалост сами се не могу одбранити, потребна је помоћ свих грађана Црне Горе. Грађанска иницијатива Сачувајмо Сињајевину позива све људе који имају моторне санке да сутра дођу на Сињајевину и да заједно пошаљемо поруку да Сињајевина неће и не може бити војни полигон. Локација окупљања је Маргита. До Сињајевине се може само пешке или моторним санкама, саопштили су браниоци Сињајевине,

Огласио се и министар унутрашњих послова и координатор за ресор одбране Филип Аџић. Он казао је да нема употребе бојеве муниције и експлозива на Сињајевини, истичући да се вежба изводи дуже од 10 година, без проблема.

- Војска Црне Горе ће заједно са припадницима савезничких и партнерских држава у наредних 10 дана у околини Колашина извести Вежбу "Common challenge 23", која подразумева увежбавање тактичких поступака и кретања јединица зими, у планинским условима. Вежба се реализује на више локација, укључујући планине Беласицу и Сињајевину - навео је Аџић на Фејсбуку.

За реализацију ове вежбе, како је казао министар, не постоји потреба за коришћењем посебног вежбовно-стрелишног полигона.

БОНУС ВИДЕО - МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ ПРЕД НИКШИЋКИМ СУДОМ: Завршно рочиште свештенству СПЦ због литије 2020. године

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРПСКА СТРАНА ПРИЧЕ НА СИ-ЕН-ЕНУ: Како је Вучић принципијелном политиком довео до тога да се у свету чује српски глас