"ПРОТИВУСТАВНО, НЕЗАКОНИТО И БЕСМИСЛЕНО" Медојевић критикује нову идеју Владе Црне Горе о ангажовању војске

Novosti online

26. 01. 2023. у 15:49

ИДЕЈА ове “распале Владе” да се јединице Војске Црне Горе ангажују у пословима контроле нелегалне експлоатације шљунка је противуставна, незаконита и бесмислена, казао је председник Покрета за промјене Небојша Медојевић.

ПРОТИВУСТАВНО, НЕЗАКОНИТО И БЕСМИСЛЕНО Медојевић критикује нову идеју Владе Црне Горе о ангажовању војске

Фото: ТВ Пинк принтскрин

Он је казао да се, јединице Војске Црне Горе не могу ангажовати у пословима који су у надлежности инспекција, полиције, тужилаштва и других цивилних државних органа.

- Употреба Војске је јасно дефинисана Уставом, законом о војсци, стратегијама безбедности и другим актима и нема простора за медијско-политичке перформансе и егзибиције политичара - поручио је Медојевић.

Војска се,додаје, изузетно, може употребити у цивилним пословима у случајевима ванредног стања због елементарних непогода или тешких ремећења уставног поретка и јавног реда и мира (терористички напади, поплаве, пожари, земљотреси, колапси енергетског система, тешким еколошким хаваријама и сл.).

- Позивам начелника генералштаба Војске Црне Горе да се јавно огради од ове бесмислене идеје којом се урушава достојанство Војске и она изврће руглу у очима грађана, али и неких потенцијалних непријатеља и агресора - казао је Медојевић.

Медојевић је прокоментарисао и проблем нелегалне експлоатације шљунка из речних токова, те оценио да је то проблем недостатка политичке воље да се држава обрачуна са тајкунима ДПС који и даље имају привилегован положај и заштићени су од деловања правне државе.

- Влада ДФ би овај проблем решила за један дан јер су све информације о овој пљачки националних ресурса познате и само је потребно променити закон, похапсити све одговорне, запечатити опрему и забранити рад тим компанијама и предузећима, подићи оптужнице, правоснажно осудити и сву имовину зепленити - казао је Медојевић.

Лидер ПзП-а поручује да, ако овакве глупе и понижавајуће идеје прођу и реализују се у пракси, за очекивати је да ова “смешна Влада” ангажује војску против сајбер напада да чувају компјутере и прате који службеник приступа “сајтовима са садржајем за одрасле.

(Борба)

БОНУС ВИДЕО: Светосавска академија у Беранама

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (1)

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру