РАДЕТУ ОСТАВКА, ОСТАЛИМА ЛИСИЦЕ: Афера око "залуталог" камиона пуног заплењених цигарета попримила нове размере

В. К.

06. 10. 2022. у 07:26

КО је и за чији рачун "скренуо с пута" камион пун заплењених цигарета вредних око милион евра и намењених за спаљивање, питања су око којих се, ових дана, врти скоро све у Црној Гори.

РАДЕТУ ОСТАВКА, ОСТАЛИМА ЛИСИЦЕ: Афера око залуталог камиона пуног заплењених цигарета попримила нове размере

Раде Милошевић, Фото В. К.

Афера је дигла безбедносни сектор на ноге, нижу се хапшења, саслушања, оставке и неизбежне политичке оптужбе. Ова афера дигла је безбедносни сектор на ноге.

Тако је Раде Милошевић (УРА), директор Управе царина и прихода, поднео оставку на ту функцију, након разговора са премијером и његовим страначким шефом Дританом Абазовићем. И док је Милошевић њему писао писмо, специјално полицијско одељење ухапсило је начелника Одељења за спречавање кријумчарења и троје чланова Комисије за уништавање одузетих цигарета Управе прихода и царина, због сумње "за стварање криминалне организације и примање мита".

Сви били поносни на резултате спречавања шверца, Фото В. К.

Иначе, Милошевић је на чело Управе царина постављен у време претходне владе Здравка Кривокапића, а на предлог тадашњег министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића.

Он је, у својству грађанина, минуле суботе саслушаван у склопу истраге о шверцу цигарета. После пуних шест сати проведених у полицији, он је изјавио да подржава акцију Специјалног државног тужилаштва и Управе полиције, наглашавајући да је у обостраном интересу да се расветле евентуалне незаконитости. Приче да су у његову смену биле укључене стране амбасаде демантовао је Абазовић, тврдећи да то од њега нико није тражио.

- Чуо сам се са Милошевићем, чуо његову верзију догађаја - казао је премијер.

- Био бих јако непријатно изненађен ако се утврди да је Милошевић направио неку врсту пропуста.

Најупорнији у захтеву да Милошевић поднесе оставку био је потпредседник Владе и министар војни Рашко Коњевић, поручујући му да је боље да сам поднесе оставку.

Све је почело кад је конвој од два камиона пуних цигарета, у пратњи возила са члановима комисије за уништавање и вође мобилне групе за спречавање кријумчарења, у суботу ујутро кренуо од складишта "Зетатранса" у Подгорици ка Никшићу. Осумњичени возач и власник фирме "Брновић транс" Далибор Брновић скренуо је са планиране руте, односно са магистрале ка Новом Селу и наводно га паркирао у једном од магацина. За то време други камион је наставио пут ка Никшићу. Уследила су привођења, а полицијско задржавање до 72 сата одређено је, поред возача Брновића, и шефу комисије за уништавање цигарета Управе прихода и царина Елвиру Адровићу и вођи тима за сузбијање кријумчарења Управе царина и прихода Милутину Пејовићу.

ДА РАСТЕРЕТИМ ВЛАДУ ПРИТИСАКА

У ПИСМУ Абазовићу Милошевић каже да се на оставку одлучио из моралних разлога и да би "растеретио Владу, Управу прихода и царина и себе лично, притиска"...

- Уверења сам да својим радом нисам прекршио закон ни по било којој одредби, те да је с једне стране медијска, а с друге политичка хајка, усмерена на моју дискредитацију. Иста је осмишљена и инструирана од стране одређених интересних група угрожених мојим савесним и професионалним радом.

ТАЈНОСТ

РАДИ заштите интереса и сврхе поступка, засад се неће износити више података, а Специјално државно тужилаштво ће благовремено обавестити о својим даљим радњама и њиховим резултатима, поштујући и право јавности да зна - рекао је Вукас Радоњић, државни тужилац и портпарол у СДТ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ПРЕЖИВЕО УЗ ПОМОЋ КОЦКЕ Како је Бјела живео у Америци - сниматељ открио непознате детаље: Извукао нас је