КАТНИЋ РАСКРИНКАН, ПА ЉУТ! Премијер о најави бившег СДТ да ће против њега поднети кривичну пријаву

В.К.

31. 08. 2022. у 07:20

ИЗЈАВА премијера у техничком мандату Дритана Абазовића приликом изгласавања неповерења његовој влади у Скупштини Црне Горе да је цели проблем настао због тога што је он спреман да открива "све ствари које су скривене испод тепиха", укључујући и заплену цигарета у Луци Бар, из маја месеца ове године, изазвала је реакцију бившег главног специјалног државног тужиоца Миливоја Катнића.

КАТНИЋ РАСКРИНКАН, ПА ЉУТ! Премијер о најави бившег СДТ да ће против њега поднети кривичну пријаву

Фото: В. К. С. Ђ.

Он је најавио подношење кривичне пријаве против председника Владе и лидера ГП УРА због злоупотребе службеног положаја и, како је оценио, изречених неистина за скупштинском говорницом о његовој наводној умешаности у шверц цигарета.

- Никад у животу нисам узео цигар у руку, сматрам га не мање штетним него дрогу. Такође, не познајем људе из "Бемакса", можда смо се на неко покајање срели, али ја то не знам - рекао је Абазовић.

Међутим, с друге стране, Абазовић је у Скупштини казао да је спорно то што је по оперативним подацима већина робе у Луци Бар власништво "Бемакса" или људи повезаних са њима, тврдећи да се одатле финансирају кампање и рат са премијером. Навео је да је реч о "екипи" коју представља Ранко Убовић, а да је она повезана са Зораном Лазовићем, Миливојем Катнићем и бившим челником Специјалног полицијског одељења Драганом Радоњићем.

Фото: Јутјуб/Skupština Crne Gore

Поводом Катнићеве најаве да ће поднети кривичну пријаву, премијер Абазовић је казао да разуме његову нервозу, "јер је он један од раскринканих".

- Волео бих да више наступа. Људи сада виде ко је био на тако важној функцији. А велика је ствар што више није на позицији где је био - казао је Абазовић.

ЗАШТИТНИК МАФИЈЕ

ИЗ ГП УРА захвалили су бившем СДТ Миливоју Катнићу, што је, како кажу признао да су УРА и Дритан Абазовић главни кривци јер је заштитник мафије уклоњен са позиције СДТ.

- Настављамо борбу против криминала и корупције, још снажније и одлучније - поручили су из УРА.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)