ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ: "Нека падне да освежи!"

М.С.

18. 08. 2022. у 12:52

ПРЕМИЈЕР Дритан Абазовић обратио се јавности путем свог званичног Телеграм канала и набројио резултате 43. Владе Црне Горе а на крају и поновио политичку фразу која је била актуелна прије смјене власти 30. августа – нека падне да освјежи.

ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Нека падне да освежи!

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

- У првих сто дана рада Владе имали смо пуне руке посла. Не знам јесте ли све испратили, али ми нисмо стали. Интересовало нас је како да отворимо нова радна места, како да побољшамо наше путеве, како да учланимо Црну Гору што пре у Европску унију и затворимо отворена питања од ширег друштвеног значаја. Све друго је мање битно. Покушаћу сада да представим резултате - казао је Абазовић.

Кроз Абазовићев кабинет, тврди он, прошло је нешто мање од 750 људи од чега 50 инвеститора који планирају укупно да запосле више хиљада грађана.

- Дошао је БИГ и он ће у Подгорици, Никшићу, Котору и Бару отворити 1000 нових радних места. Стигла је мултинационална компанија Артец 3Д која ће до краја године запослити 100 грађана. Стиже ЛИДЛ, на стотине нових радних места. Стигао Адриатиц 42, највећи док за ремонт суперјахти и крузера у Европи и једна од највећих дизалица – 100 нових радних места до краја године и враћање бродоградње у Бијелу и Црну Гору. Разговарали смо са другим компанијама: ЕПАМ, Ацронис, Гугл, сви заинтересовани за улагања, нарочито након усвајања закона о дигиталним номадима. ЕПАМ већ отворио представништво са многим радним местима. Три нове фабрике у Тузима до краја љета, прва отвара 100 нових радних места - казао је Абазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (2)