ПОЛИЦАЈАЦ ДОЦРТАО ЗНАК: Тужилачки савет Црне Горе разматрао рад колегинице из Никшића

С. Ђ.

20. 05. 2022. у 08:12

ТУЖИЛАЧКИ савет Црне Горе није се изјаснио да ли је основна државна тужитељка Софија Луковац професионално, правично и по закону поступала у предмету формираном након што су на магистралном путу Никшић-Плужине 6. јула 2018. године у саобраћајној несрећи страдали отац и син 58. годишњи Ђорђије и 28. годишњи Вук Машнић.

ПОЛИЦАЈАЦ ДОЦРТАО ЗНАК: Тужилачки савет Црне Горе разматрао рад колегинице из Никшића

Фото архива

Да би заузели став, чланови савета тражили су да им се достави копија предмета и то оног дела на који указују представници породице Машнић, а који су подносећи притужбу на њен рад, тражили да буде разрешена тужилачке функције.

Чланица Тужилачког савета, тужитељка Татјана Беговић предочила је предмет који је формирала Комисија за пријем притужби.

- Због тежег дисциплинског прекршаја кажњен је полицајац, који је присуствовао увиђају - рекао је Беговићева, наводећи прикупљене податке. - Утврђено је да је фалсификовао записник о увиђају, тако што је нацртао знак упозорења, који није постојао на месту несреће. - Уколико су тачне тврдње породице Машнић, Комисија не треба да разматра притужбу, већ да је посматра као кривичну пријаву.

Машнићи су у тој притужби, како тврди Неђељко Вук, представник породице Машнић, навели низ пропуста тужитељке Луковац.

- Једна од њих је што није обезбедила присуство вештака саобраћајне струке, а људи који раде увиђај знају шта то значи - казао је Вук.

Члан савета Боривоје Ђукановић, указује да је императив да се током саобраћајних незгода па чак и са повређеним особама позива вештак саобраћајне струке јер је неизвесно да ли ће се у коначном доћи до последица са смртним исходом.

ХВАЛА

ПОРОДИЦА Машнић исказује захвалност због става Тужилачког савета, чији чланови су, истичу, на овај начин уважили њихову вишегодишњу борбу за правичност и истину.

- Могу рећи да сам задовољан седницом на којој се исказала једна озбиљност и жеља да се проблематика овог случаја напокон реши - казао је Вук.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЊА КУЖЕТ СМРШАЛА 18 КИЛА: Из исхране избацила ЈЕДНУ намирницу