МИЛО С ВЉОСОМ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Председник Црне Горе у Приштини најавио подршку акцијама лажне државе

Д. М. - Д. З.

19. 05. 2022. у 06:07

ОД избијања украјинске кризе, црногорски председник Мило Ђукановић, бошњачки политичари у Сарајеву и лидери косовских Албанаца склопили су својеврстан пакт против Београда и у свакој прилици користе добро разрађен антисрпски образац, који за циљ има да нашој земљи залепи етикету продужене руске руке у региону.

МИЛО С ВЉОСОМ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Председник Црне Горе у Приштини најавио подршку акцијама лажне државе

Фото: предсједник.ме

Тако је Ђукановић јуче дошао у Приштину да лично председници лажне косовске државе Вљоси Османи пренесе да "Црна Гора подржава њихово чланство у Савету Европе" и да се он жестоко противи иницијативи "Отворени Балкан", о којој већ дуже говори као о "српској подметачини". Тачније, оптужује председника Србије Александра Вучића да овим пројектом покушава да се представи као фактор регионалне сарадње, а да је "у ствари реч о човеку који руши сувереност суседних држава и стабилност Балкана".

Парадоксално, он подржава Берлински процес, који практично има исти циљ као и иницијатива председника Вучића - да повеже регион, унапреди сарадњу и економије, стандард грађана.

На Ђукановићеве нападе на "Отворени Балкан" надовезала се и Османијева, која је оценила да би прикључење овој иницијативи значило још већи утицај Русије, као и да "заједно треба да се супротставе руској агресији и њиховим сателитима који имају за циљ дестабилизацију Балкана".

ПРИЗНАЊЕ ЗА "ПОМОЋ У РАТУ"

ТОКОМ дводневне посете Приштини, Ђукановићу ће бити уручено "Међународно признање за људска права", које му је доделио приштински Колеџ ААБ, због, како је саопштено, "помоћи грађанима током рата на Косову 1999".

Међутим, Ђукановићевој посети Приштини супротставиле су се Црногорска либерална странка Косова и Удружење косовских Црногораца "Матица", наводећи да је управо он саучесник у етничком чишћењу 30.000 сународника са Косова и један од најзаслужнијих за очигледну легализацију тог етничког чишћења

Срђан Граовац, из Центра за друштвену стабилност, каже за "Новости" да је већ непријатно гледати како Ђукановић на све начине покушава да се додвори политичким центрима моћи на Западу:

- Јасно му је да га је Запад "пустио низ воду" и да процес његовог развлашћивања увелико траје, па упорно игра на карту руске опасности у региону. Ђукановић у Србији види свог кључног противника, зато жели да створи слику како смо ми експонент руске политике.

Граовац каже да су се у Подгорици, Приштини и Сарајеву ујединили против Србије и "Отвореног Балкана" свако из својих разлога: Ђукановић користи српски фактор за плашење Запада и како би се одржао на власти, Бакир Изетбеговић хоће да ослаби Српску и унитаризује БиХ, а Аљбин Курти не жели брисање граница већ јасно утврђивање граница "велике Албаније".

И лидер Демократског фронта Небојша Медојевић указује зашто се Ђукановић противи "Отвореном Балкану":

- Ову иницијативу одбијају ДПС и његови сателити који су одавно у регионалној коалицији против Србије, Српске православне цркве и чија је улога да дестабилизују Србију и оснаже притисак на њену војну и политичку неутралност у односу на рат у Украјини.

 

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

САЊА КУЖЕТ СМРШАЛА 18 КИЛА: Из исхране избацила ЈЕДНУ намирницу