РАДНИЦИ ЧЕКАЈУ БАНКРОТ ВЕКТРА БОКЕ: На потезу је привредни суд, власник продао имовину и себи дао позајмице

В. В.

28. 09. 2021. у 23:59

ХОЋЕ ли Вектра Бока отићи у класичан стечај кроз банкрот биће познато након 11. новембра за када је у Привредном суду у Подгорици заказано рочиште на коме ће бити расправљано о овој могућности.

РАДНИЦИ ЧЕКАЈУ БАНКРОТ ВЕКТРА БОКЕ: На потезу је привредни суд, власник продао имовину и себи дао позајмице

Фото: В. Вујновић

Банкрот је решење за раднике чија потраживања тада доспевају у први исплатни ред али и за Управу прихода која онда брже може наплатити своја потраживања. Из Управе прихода и царина и поднет предлог који омогућава повериоцима да затраже увођење класичног стечаја кроз банкрот ако дужник не поступа по плану или поступа супротно плану реорганизације.

Због неизмирених потраживања некадашњи радници "Вектра Боке" протествују свакодневно испред хотела "Плажа" још од 5. Августа. Радницима који су били ангажовани у том предузећу од увођења стечаја од 1. септембра нису продужени уговори о раду. Послодавац им је исплатио само зараде за време од маја до августа, а дугује им за плате од новембра 2019. до маја 2021.године.

Претходни стечајни поступак, подсетићемо уведен је у јуну на основу доспеле, а неизмирене обавезе према Управи прихода, која износи 1,028 милиона евра. Управа прихода је у образложењу навела да стечајни дужник не поступа по усвојеном плану реорганизације.

Стечај кроз реорганизацију уведен је 2015. Сличан се план реорганизације примењује од фебруара 2017. И поред продаје имовине у вредности од око десет милиона евра, Вектра Бока није у предвиђеном времену исплатила обавезе према радницима нити обавезе за порезе и доприносе. Уместо тога, део новца од продаје имовине позајмљен је другим фирмама у власништву Драгана Брковића или чланова његове породице.

ВЛАСНИК У ПРИТВОРУ ОД АВГУСТА

Брковић и његови синови као и извршни директор Вектра Боке Милић Поповић, у притвору су од краја августа,осумњичени да су преко фирми чији су власници приликом приватизације и реорганизације починили бројне малверзације.

В.В.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ГЛАВНЕ ТАЧКЕ НОВЕ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ РУСИЈЕ: Подривање темеља америчке доминације у свету, нагласак на сарадњи са две силе