НЕ РАДУЈЕМО СЕ ТУЂЕМ ЗЛУ, АЛИ ПРАВДА СВАКОГА СТИГНЕ: Бивши радници Вектра Боке настављају протест

В. Вујновић

29. 08. 2021. у 22:35

ЗА бивше раднике „Вектра Боке" привођење Драгана Брковића, његових синова Бориса и Бојана, као и извршног директора компаније „Вектра" Милића Поповића, потом и одређивање задржавања Брковићу, очекиван је след догађаја, али, наглашавају да "пошто нису ни политичари нити мегаломаниа не радују се ничијем злу.

НЕ РАДУЈЕМО СЕ ТУЂЕМ ЗЛУ, АЛИ ПРАВДА СВАКОГА СТИГНЕ: Бивши радници Вектра Боке настављају протест

Фото В. В.

С друге стране верују да свакога стиже правда коју заслужује, казао је Ђорђе Рајак, председник НВО Бивши радници Вектра Боке. Упркос оваквом развоју ситуације они не одустају од протеста који су започели 5. августа за остварење својих права, најављују радикализацију и позивају грађане Херцег Новог да им се придруже у среду (2. септембар) пред хотелом Плажа и дају подршку и њима и очувању преостале имовине Вектра Боке.

Рајак истиче да су радници од почетка указивали да се у ВектраБоки ради незаконито, то су делимично и доказали у судским процесима, али је "клупко почело да се одмотава" и због других ствари. Како год буде, радници ће, додаје, настојати да остваре своја права и накнаду за све њих, тачније за 240 породица које су угрожене.

-Хоћемо да бар једну ноћ можемо преноћити као нормални грађани, са нормалном пензијом и животом достојним грађанина 21. века, казао је Рајак.

- Наш проблем са Вектра Боком је за њих само кап у свему што су радили, а нама је то живот, објаснио је Рајак и информисао да Вектра Бока ове године није уплатила ни цент за боравишну таксу, за шта такође имају аргументован доказ.

-На крају ће се утврдити да ни то није било по закону. Није ни пријава гостију била у реду јер су пријавили да их је у јулу било 757, а до 15. августа 575. Укупно су пријавили 10 000 ноћења, што је 30 одсто од оствареног, информисао је Рајак.

Он је још једном позвао суграђане да им се придруже на протесту у среду како би не само пружили подршку радницима него и граду који би требало да спаси имовину некада успешног хотелскоп предузећа Бока коју је Вектра уништила оштетивши све и запослене и град и државу, закључио је Рајак.

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ

Алтернатива Црна Гора поднела је недавно кривичне пријаве код Основног суда у Херцег Новом против бивших директора Инвестиционо-развојог фонда Црне Горе Предрага Почека, Пензијско-инвалидског фонда Душана Перовића, Завода за запошљавањ Зорана Јелића, затим бившег министра одрживог развоја и туризма Предрага Секулића и извршног директора Вектра Боке Драгана Брковића. Пријаве су поднели, јер је Брковић, како наводе, уз њихове потпиес којима су то "аминовали" постао власник Вектра Боке тако што је као гаранцију за инвестицију у хотеле вредне 60 милиона евра дао земљу поред Колашина површине 40.565 квадрата и пословне просторе на Жабљаку од 1058 квадрата, а њихова вредност није ни приближна у односу на остечену имовину. ИзАлтернативе наводе да је јасно да је реч о "коруптивном уговору са циљем стицања противправне користи".

ДУГ РАДНИЦИМА ДУГУЈЕ 4 МИЛИОНА ЕВРА

Вектра Бока за порезе и доприносе радницима дугује преко 1,7 милиона евра, а укупна дуговања достижу скоро четири милиона, наводе у Алетрнативи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ТЕСЛИН НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ БИО ЧУВЕНИ АМЕРИКАНАЦ: Србин му помогао да реши важно животно питање