РАНИ РАДОВИ ЗДРАВКА КРИВОКАПИЋА Blagota Eraković: Био за отцепљење од Србије, од 100 посто Србина, стигао до 200 посто Црногорца (ВИДЕО)

Novosti online

08. 03. 2021. у 13:11

РЕДИТЕЉ Благота Ераковић је привукао пажњу у емисији "Аргументи" говорећи о раним радовима актуелног премијера Црне Горе, Здравка Кривокапића.

РАНИ РАДОВИ ЗДРАВКА КРИВОКАПИЋА Blagota Eraković: Био за отцепљење од Србије, од 100 посто Србина, стигао до 200 посто Црногорца (ВИДЕО)

Фото: Д. Миловановић

Наиме, у споменутој емисији Ераковић је Влади Црне Горе упутио инструкцију "како никаквог политичко-партијског реваншизма не сме бити, и да то што је неко у прошлости био члан ДПС-а не може бити етикета која ће надјачати све његове пословне успехе и референце".

Оно што је интересантно јесте да споменуте инструкције стижу од човека који је као члан савета РТЦГ-а често управо етикетирао друге по националној основи, својевремено говорећи о српским националистима који никада неће преболети суверену Црну Гору и томе слично.

Ераковић се у наставку гостовања посебно осврнуо на премијера Црне Горе, Здравка Кривокапића, који је како наводи у неким прошлим временима био, како он наводи, велики Црногорац посвећен суверенистичким замислима, те да је допринос независности и суверености Црне Горе дао и својим гласом на референдуму одржаном 2006. године.

Такође је нагласио да је њему итекако познато да је Кривокапић као универзитетски професор чак био и на челу покрета који је у потпуности био суверенистички настројен, додајући како би о споменутом периоду радо поразговарао управо са Кривокапићем.

Имамо ли у виду да је премијер Кривокапић "од 100 посто Србина уочи избора, стигао до 200 посто Црногорца у постизборном процесу", потом имамо ли у виду да је уместо уочи парламентарних избора најављене посете Србији, прву званичну посету одрадио у Бриселу и седишту НАТО пакта, а од Србије потом срдачно и са захвалношћу примио помоћ у виду контигента вакцина, те затим наводе које је изрекао редитељ Ераковић у емисији “Аргументи“ поставља се питање: Ко је заправо Здравко Кривокапић?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)