ЛИДЕРИМА ДФ ГЛАВА НА ПАЊУ: Мандић и Кнежевић траже заштиту

В. КАДИЋ

07. 03. 2021. у 10:36

ЛИДЕРИМА ДФ ГЛАВА НА ПАЊУ: Мандић и Кнежевић траже заштиту

Фото Новости

ЖИВОТИ су нам угрожени - поручили су јуче лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, захтевајући од в. д. директора Агенције за националну безбедност (АНБ) Дејана Вукшића и в. д. директора Управе полиције Зорана Брђанина да процене њихову безбедност.

- Овај захтев је последица континуираног оперативног рада припадника АНБ и УП са организованим криминалним групама у Црној Гори и Србији, да ураде све да дође до угрожавања моје и Мандићеве сигурности. Ми у ДФ претпостављамо да се то дешавало под командом Зорана Лазовића, његовог сина Петра и осталих Н. Н. лица из специјалног одељења које је предводио Лазовић - казао је јуче новинарима Кнежевић.

Он је појаснио да је управо у српским, а потом и у црногорским медијима, објављен снимак праћења Андрије Мандића и њега самог, од 8. новембра прошле године, на којем се јасно виде лица двојице младића. Њих је, према Кнежевићевим тврдњама, једна организована криминалне група послала да сачекају Мандића и њега прекопута хотела "Москва" и пошаљу поруку да су више угрожени у Београду него у Подгорици и да се не могу нигде сакрити:

- Претпостављам да се ради о припадницима криминалне групе Вељка Беливука.

"ХОБОТНИЦА" У ПОДГОРИЦИ

АНДРИЈА Мандић је рекао да борба против криминала не може да се заустави на границама Црне Горе, која је некада извозила алуминијум и боксит, "а у време Мила Ђукановића организовани криминал".

- Глава "хоботнице" се налази овде, у државним структурама и месту председника Црне Горе. Она је срасла и повезана је са криминалним групама из региона.

Очигледно, у сарадњи са Зораном Лазовићем, заустављен је покушај да се дође до њихове потпуне идентификације. Интензивна оперативна обрада Мандића и мене почела је након усвајања Закона о слободи вероисповести, када смо у знак протеста позвали грађане да изађу на улице и блокирају путеве. Безбедност нам је додатно угрожена након 30. августа, а посебно након смене Лазовића са места помоћника директора Управе полиције за борбу против организованог криминала и корупције, хапшења Беливука и све извесније смене Миливоја Катнића, главног специјалног државног тужиоца.

Кнежевић поручује да, уколико полиција и АНБ не буду спремне да учине све да ови људи буду процесуирани и удаљени из службе, они ће наћи начина да се заштите у складу са оном Његошевом: Одбрана је са животом скопчана.

Мандић је подсетио да ово није први пут да неко покушава да заплаши људе из ДФ:

- Ми се не бојимо. Након парламентарних и локалних избора у Никшићу, стичу се услови да и у Црној Гори може да се покрене борба против криминала, првенствено у државним институцијама - полицији, тужилаштву, правосуђу...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)