МИЛО, ОВИ ТВОЈИ - КУД КОЈИ: Душко Марковић напушта Ђукановића и са собом води посланике ДПС-а!

Novosti online

01. 03. 2021. у 13:13

БИВШИ премијер Душко Марковић остаће посланик ДПС-а, а спекулише се да би након избора у Никшићу, могао да направи фракцију унутар партије коју, наводно, подржава неколико посланика те партије, сазнаје БОРБА.

МИЛО, ОВИ ТВОЈИ - КУД КОЈИ: Душко Марковић напушта Ђукановића и са собом води посланике ДПС-а!

Фото: ЕПА

У ДПС-у данас нису желели да коментаришу ову информацију, а из кабинета портпарола Милоша Николића казали су новинарима да “он није у прилици да даје изјаве”.

Наводно, Марковић чека расплет избора у Никшићу, како би, ако ДПС изгуби тамо власт, што је готово извесно, кренуо у самосталну причу.

На недавном Конгресу ДПС-а, Марковић и његова струја су потпуно потучени, а некадашњи заменик Мила Ђукановића није добио ни једну функцију у партији.

О његовом незадовољству се одавно спекулише, само што није познато колика је његова реална снага унутар партије, односно, колико функционера и посланика може да повуче за собом. Према неким информацијама из кругова блиских ДПС-у, Марковић, наводно, може да рачуна на 5-6 посланика ДПС-а, из садашњег сазива Скупштине.

Јасно је да унутар ДПС-а након губитка избора 30. августа прошле године више нема јединства и да је само питање времена када ће унутарстраначки проблеми да ескалирају.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)