АБАЗОВИЋ: И Кривокапић честитао дан независности Косова

Novosti online

28. 02. 2021. у 11:38

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић тврди да је и премијер Црне Горе Здравко Кривокапић честитао независност мафијашке квазидржаве Косово.

АБАЗОВИЋ: И Кривокапић честитао дан независности Косова

Абазовић и Кривокапић / Фото Танјуг-АП

Дритан - Ја сам честитао, а честитао је и премијер, и то је лако наћи. Сав проблем је у менталитету који овде постоји, оно што има везе са вирусом, ви повезујете са политиком и кажете да ово има везе са 17 фебруаром - Даном независности (тзв.) Косова."

Новинар - Не кажемо ми, него су они рекли...

Дритан - Не казем за вас, него то је то менталитет политичког функсионисања на Балкану. Када је у питању (тзв.) Косово, ви знате да ја нисам хтио да уђем у Владу ЦГ док се не потпише споразум који је подразумевао да се неће дирати питање независности (тзв.) Косова. Јако је лако наћи моју цеститку, ја сам честитао и председници и актуелном премијеру, без обзира јер су сада дошли и избори, и честитам им јер је било једно демократско питање и људи су одлучили за промене, што са мојег становиста као Дритан Абазовић, не као Потпредседник Владе, гледаће са много симпатије. Да будем јасан, ово није став Владе, ми нисмо имали дискусију, то је ствар становника (тзв.) Косова да бирају кога мисле да ће их боље представљати. Али када је у питању честитка, она је била веома објављивана, на два језика, послата и веома се лако може видети. То је ствар која је онлине, јавна, ми нисмо скривени људи. Такође и премијер је честитао преко државног протокола, и то се мозе виђети. Ник Ђелосај је направио мало пропаганде, засто нијесте цеститали, што нисте урадили...а ја имам питање за њега: Зашто није питао предсједника дрзаве Ђукановица засто он није објавио своју цеститку. Први пут сто није у Влади, зашто није, зар му сад висе нису потребне мањине када је у опозицији. То је питање које треба да се постави, а не да се труди да ствара непријатеље, тамо где има позитивних и коректних понасања. Не улазим у питање, шта ко персонално мисли о једној дрзави и колико има симпатије, то је нешто друго, немам ја илузије јер ми живимо у дрзави у којој су људи веома поларизовани, не због (тзв.) Косова него због питања(ствари) између Срба и Црногораца која овде постоје, али политика Владе је политика која жели да створи што боље односе са свим државама у региону и да се трудимо да дамо један допринос да се та поларизација смањи а не да буде фамозан и увеличан. И не знам дали иде у прилог томе питање Тузи и питање понашања неких албанских политичара, мислим да иде у прилог веома лоше и да је противно ономе што треба да буде наша визија - заједно Европљани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Djordije Cvarkov

28.02.2021. 21:01

Zavrsimo sa crnJom gorom sto pre. Postaviti ih na mesto koje zasluzuju. Ne srpski narod, nego vladu i drzavu montenegro tretirati kao izdajnika, a ne kao prijatelja. Tako do daljnjeg, dok se ne vrate na srpski kurs. Ne trebaju nama lazna braca i izdajice. Pod hitno da prestanemo da im pomazemo kao drzavi, pomoci samo srpskom narodu i srpskoj crkvi. Tako isto i u ostalim srpskim zemljama Bosni i Makedoniji.