ТУЖИЛАШТВО ЧУВА МИЛА: Тврде да није позивао на тероризам кад је звао у шуме!

Novosti online

27. 02. 2021. у 12:37

ТУЖИЛАШТВО ЧУВА МИЛА: Тврде да није позивао на тероризам кад је звао у шуме!

Фото архива "Новости"

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић није јавно позивао на извршење терористичких дела, за шта га је прошле године оптужила невладина организација Не дамо Црну Гору, одлучио специјални тужилац Живко Савовић.

Подсетимо, Ђукановић је изјавио да ће, ако буде потребно, "бранити Црну Гору и из шуме, као што су то чиниле генерације предака".

Представници НВО Не дамо Црну Гору, оптужили су шефа државе и ДПС-а и за изазивање националне, расне и верске мржње и позивање на насилну промену уставног уређења.

У Вишем државном тужилаштво, међутим, тврде да у његовој изјави нема ништа спорно, због чега су одбацили кривичну пријаву.

У последње четири године против Ђукановића су подношене пријаве за стварање криминалне организације, прање новца, злоупотребу службеног положаја, примање мита, јавно позивање на извршење терористичких ђела, изазивање националне, расне и верске мржње и позивање на насилну промену уставног уређења...

Осим пријаве коју је одбацио специјални тужилац Савовић, остале су у раду у четири предмета која су још у фази извиђаја.

Од осталих 14 пријава, колико их је било од 2017. године, две су прослеђене другим надлежним тужилаштвима, а у 12 специјални тужиоци нису нашли основ за покретање истраге и евентуално подизање оптужнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)