ИЗБОР ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Покушај да се избаци адвокат Медојевић из трке за директора полиције

Novosti online

10. 02. 2021. у 08:36

УПРАВА за кадрове на чијем је челу в.д. директор Јована Нишавић, особа која одлучује о свим кадровима у Влади, а која је образовање стекла на приватном факултету Ђорђа Блажића, елиминисала је адвоката Дражена Медојевића, из трке за директора полиције, сазнаје БОРБА.

ИЗБОР ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Покушај да се избаци адвокат Медојевић из трке за директора полиције

Фото: predsjednik.me

Медојевић је врсни адвокат, пре тога је био судија дугу низ година, а важи за непоткупљивог борца прорив корупције и криминала. Он је био судија кривичар и истражни судија који је руководио најсложенијим радњама у правосуђу укључујући и издавање наредби.

Нишавић је недавно изабрана на ову функцију, како би исконтролисала и усмерила поступак избора директора полиције у правцу како желе поједини црногорски тајкуни и са њима спрегнути припадници бившег режима. Јасна је порука дела Владе блиског концерну Вијести који контролише и Управу за кадрове, а не жели да Медојевић постане директор полиције, тако што ће га супротно закону елиминисати из трке за ту важну функцију.

Такође, из овога се може закључити да Здравко Кривокапић, Дритан Абазовић и Зоран Лазовић се спремају да изаберу кадрове који неће смети да испитују криминал браће Ђукановић.

Сада остаје питање како ће премијер Кривокапић објаснити овакве поступке и злоупотребе које се организују у његовом кабинету.

Председник Нове српске демократије и лидер ДФ-а Андрија Мандић поручио је да у Скупштини само један кандидат може добити подршку проментарне већине, мислећи на адвоката Дражена Медојевића.

Управа за кадрове је у трци за директора полиције оставила Драгана Радоњића, Драгана Кликовца, Зорана Брђанина, Зорана Брауновића, Дражена Вуковића, Милана Делића, Драгана Арсовића, Синишу Ковачевића и Воја Лаковића.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)