ИЗБОР ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Покушај да се избаци адвокат Медојевић из трке за директора полиције

Novosti online

10. 02. 2021. у 08:36

ИЗБОР ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Покушај да се избаци адвокат Медојевић из трке за директора полиције

Фото: predsjednik.me

УПРАВА за кадрове на чијем је челу в.д. директор Јована Нишавић, особа која одлучује о свим кадровима у Влади, а која је образовање стекла на приватном факултету Ђорђа Блажића, елиминисала је адвоката Дражена Медојевића, из трке за директора полиције, сазнаје БОРБА.

Медојевић је врсни адвокат, пре тога је био судија дугу низ година, а важи за непоткупљивог борца прорив корупције и криминала. Он је био судија кривичар и истражни судија који је руководио најсложенијим радњама у правосуђу укључујући и издавање наредби.

Нишавић је недавно изабрана на ову функцију, како би исконтролисала и усмерила поступак избора директора полиције у правцу како желе поједини црногорски тајкуни и са њима спрегнути припадници бившег режима. Јасна је порука дела Владе блиског концерну Вијести који контролише и Управу за кадрове, а не жели да Медојевић постане директор полиције, тако што ће га супротно закону елиминисати из трке за ту важну функцију.

Такође, из овога се може закључити да Здравко Кривокапић, Дритан Абазовић и Зоран Лазовић се спремају да изаберу кадрове који неће смети да испитују криминал браће Ђукановић.

Сада остаје питање како ће премијер Кривокапић објаснити овакве поступке и злоупотребе које се организују у његовом кабинету.

Председник Нове српске демократије и лидер ДФ-а Андрија Мандић поручио је да у Скупштини само један кандидат може добити подршку проментарне већине, мислећи на адвоката Дражена Медојевића.

Управа за кадрове је у трци за директора полиције оставила Драгана Радоњића, Драгана Кликовца, Зорана Брђанина, Зорана Брауновића, Дражена Вуковића, Милана Делића, Драгана Арсовића, Синишу Ковачевића и Воја Лаковића.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)