ТАКСИ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА ПРЕДСТАВЉЕНА СТУДИЈА: Ево шта је била највећа замерка

S. B. M.

15. 01. 2021. у 19:31

ТАКСИ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА ПРЕДСТАВЉЕНА СТУДИЈА: Ево шта је била највећа замерка

План је да возачи имају осмочасовно радно време

СУДИЈА планирање и пројектовање система такси превоза у Београду представљена је данас на Саобраћајном факултету представницима такси предузетника, такси удружења и такси центара, уз присуство помоћника министра саобраћаја Милана Петровића и секретара Секретаријата за јавни превоз Јовице Васиљевића.

Таксисти су по први пут имали прилику да се упознају са резултатима студије, али и да дају своје коментаре. Највећа замерка била је што су за резултате чули из медија, па су сагласни да ће аргументовано моћи да расправљају тек када ишчитају целу студију од 700 и више страна.

Васиљевић је казао да је Секретаријат прихватио студију, али да ће видети хоће ли усвојити једно, сва или ниједно предложено решење. Напомиње да студија даје решење за будуће разговоре са таксистима.

Тим који је предводио професор др Славен Тица, шеф катедре да друмски и градски транспорт, подсетио је присутне да такси систем пружа целодневну услугу и да је то вид јавног превоза!

- Град је донео одлуку да као власник тржишта тражи решења за систем, водећи рачуна о одрживости постојећих превозника! Проблема је много, али су решиви. Имамо наредне четири године да уредимо систем, а Саобраћајни факултет и овај тим биће уз вас у том процесу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Nauta

15.01.2021. 23:38

Taksistima odgovara da ih ima malo ( da drze monopol) sto znaci da su svi zaposleni i u vreme kada je manja potraznja a kada je veca potraznja ne zanima ih sto gradjani ne mogu da dodju do taksija. To gradanima ne odgovara. Takodje odgovara im da voze jeftina, prastara i neuredna vozila. To gradjanima takodje ne odgovara. Odgovara im da cene taksi prevoza u Beogradu budu mnogo vece nego u drugim gradovima. Ni to gradjanima ne odgovara. Iz svega navedenog jasno je gde je problem i kako ga treba resiti, obzirom da nisu gradani ti koji usluzuju taksiste vec obrnuto.