УВАЖЕНО МИШЉЕЊЕ ШКОЛСКОГ ОДБОРА: Професорка Драгана Дејановић Ковачевић добила подршку да буде на челу ОШ "Иво Андрић"

Б. Б.

15. 12. 2020. у 10:16

НЕЗАДОВОЉСТВО запослених, родитеља и ученика ОШ "Иво Андрић" је окончано. На чело школе је, решењем министра просвете, именована Драгана Дејановић Ковачевић, професор српског језика и књижевности, која је имала подршку колектива, али и родитеља и ђака.

УВАЖЕНО МИШЉЕЊЕ ШКОЛСКОГ ОДБОРА: Професорка Драгана Дејановић Ковачевић добила подршку да буде на челу ОШ Иво Андрић

Осмолетка на Канаревом брду

Избором новог директора стављена је тачка на протесте и шетње, који су се одржавали сваког петка до преласка на онлајн наставу.

Како су "Новости" писале, незадовољство је кулминирало три дана пред почетак школске године када је Министарство просвете уместо Драгане Дејановић Ковачевић, која је добила већину гласова на Наставничком већу и Школском одбору, за в. д. директора именовало особу која није запослена у школи. Овај потез просветних власти изазвао је незадовољство запослених, који су организовали протесте и шетње до Општине Раковица, заједно са родитељима, чију су подршку имали.

Одласком претходног директора Милана Пашића на место помоћника министра просвете, за руководиоца школе је 16. октобра прошле године именован вршилац дужности. У међувремену су расписана два конкурса за избор директора, али и поред тога није изабран кандидат који је имао већину, Драгана Дејановић Ковачевић.

ОШ "Иво Андрић" је једна од најцењенијих осмолетки у Србији. Професорка Драгана Дејановић Ковачевић била је међу наставницима који су учествовали у снимању ТВ наставе, а часови српског језика и књижевности за основце, које је држала са колегиницом Јеленом Ђорђевић, у јавности су оцењени као изванредни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)