АПЕЛ РОДИТЕЉИМА: Ако водите децу у обданишта ово морате да знате

Б. Р.

22. 09. 2020. у 12:47

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА: Ако водите децу у обданишта ово морате да знате

Фото Д. Дозет

ГРАДСКИ секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак апеловао је јуче на све родитеље који децу доводе у вртиће на максималну одговорност у понашању како би се ризик од ширења вируса корона у вртићима минимизирао.

Он је реаговао након догађаја у вртићу "Облачак" на Звездари, где је отац са повишеном температуром и тегобама неколико дана доводио дете у вртић, након чега му је током викенда и потврђено присуство вируса.

- Дете нема никакве симптоме, али чим је у кући неко добио симптоме, родитељи су морали одмах да повуку дете из вртића. Такво понашање је неприхватљиво и неодговорно - рекао је Гак.

Он је објаснио да се породица 13. септембра вратила из Црне Горе са одмора, отац је већ 14. септембра имао повишену температуру и малаксалост, али су дете све до 18. септембра оба родитеља наизменично доводила у колектив.

Према речима Гака, просторије вртића су дезинфиковане, ниједно дете нема симптоме, али је овај пример показатељ да се без одговорности свих није могуће изборити са епидемијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)