БОРБА ПРОТИВ КОМАРАЦА: У овим деловима Београда се врши запрашивање инсеката

Танјуг

21. 07. 2020. у 10:31

БОРБА ПРОТИВ КОМАРАЦА: У овим деловима Београда се врши запрашивање инсеката

Фото: Архива ВН

ЕКИПЕ Сектора екологије и унапређења животне средине врше третман сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље, на више локација у Београду, саопштено је из ЈКП "Градска цистоца".

Јутрос од три сата сузбијање комараца вршено је у Сремчици 1, 2, 3, 4 и 5, док ће вечерња акција од 18 сати обухватити: Земун – Горњи град, Земун – Доњи град, насеља Сава Ковачевић, Сутјеска, Бачки Иловик, Калварија, Војни пут, Нови град, Алтина 1 и 2, Нова Галеника, Плави хоризонти, Земун поље и Батајница 1, 2, 3 и 4.

Вечерас од 21 час запрашивање ће обухватити СЦ "Сурчин”, САЈ "13. мај", Соко Салаш, Ратно острво, Прегревицу, парк Јеловац, Бојчинску шуму, Прогар, Наутичко село и Ратно острво (десна страна од Пупиновог моста од ушћа Саве у Данав).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Byk

21.07.2020. 12:02

Па стварно није нормално да не уништавате комарце у централним градским општинама, а наплаћујете највећи порез на станове јер сте зонирали као прва а зона? У складу са тим треба прво запрашивати у општинама Стари град, Врачар, Звездара, Палилула, Вождовац, Нови Београд..., а тек касније приградска насеља. Никад лошије није организовано запрашивање комараца. Изгледа да је избор ЈКП Градска чистоћа за извођача велика грешка!

Miomir Mitrić

21.07.2020. 12:23

@Byk - Na periferiji ih ima znatno više i zato su oni prioritet baš briga komarce što neko živi u ekstra zoni i što plaća velike režije to se obratite opštini i poreskoj upravi a ne službama za dezinfekciju mada se slažem skroz ste upravupravu zaprašivanje čistoća radi očajno i ne znam što je neko doneo takvu odluku i zbog čega su biocidi izbačeni iz igre to nikome nije jasno

djdj

21.07.2020. 20:34

Nikad gore kako se preslo na zaprasivanje sa zemlje. Ovde u Zemunu - gornjem gradu sa dunavske strane, komarci da nas pojedu. Daj, molim vas, poprskajte desnu obalu sa camca kad ne koristite avione kao nekad. Tu im je najvece leglo u obalnom zelenilu pored vode.

penzos

22.07.2020. 09:30

u surčinu zaprašuju sc surčin saj i soko salaš, sve delove koji nemaju veze sa kanalima , a nas koji živimo kraj kanala galovica , koji je raj za komarce, zanemaruju , odnosno uopšte nemaju nameru da nas zapraše iako nas danima iozujedaju komarci,bravo!!!