КУПАЧИ НА РАТНОМ ОСТРВУ: На Лиду брчкање и спас од врелине

А. В.

12. 07. 2020. у 00:46

КУПАЧИ НА РАТНОМ ОСТРВУ: На Лиду брчкање и спас од врелине

Купачи на Лиду / Фото В. Данилов

ВЕЛИКО ратно острво јуче је врвело од посетилаца. Београђани свих генерација искористили су топли јулски дан како би спас од врућине пронашли поред Дунава. Иако је недавно Влада Републике Србије донела мере којима је у престоници забрањено окупљање више од десеторо људи на јавном месту, ова одлука није омела нити уплашила суграђане да преплаве плажу на Лиду.

Купалишна сезона на Великом ратном острву почела је прошлог викенда, а понтонски мост, који традиционално сваког лета постављају и одржавају јединице Војске Србије, биће на располагању посетиоцима сваког дана од 9.00 до 19.00 сати све до 1. септембра. Поред брчкања на Дунаву, Београђани ће имати прилику и да до краја сезоне уживају у различитим културно-уметничким и рекреативним програмима, као и у пешачким турама по Лиду.

Репортери "Новости" обишли су током јучерашњег дана плажу на Дунаву и затекли праву летњу атмосферу. Суграђани различитих генерација уживали су у брчкању и дружењу са породицама и пријатељима. Поједини су понели и шаторе, које су поставили у хладовину испод дрвећа широм острва. Плићак је био пун малишана и родитеља, док су плажу заузеле даме које су грабиле сунчеве зраке како би добиле препланули тен, али и старији који су читали књиге.

СПАСИОЦИ И ЛЕКАРИ

ЗА безбедност посетилаца Великог ратног острва и током ове сезоне бринуће чуварске и спасилачке екипе, као и дежурна медицинска служба. Прелазак понтонског моста, који спаја Кеј ослобођења и Лидо, за све посетиоце бесплатан је и ове године.

- Први пут смо дошле ове сезоне на Лидо да се мало одморимо и уживамо на отвореном, али и да поцрнимо мало - кроз осмехе причају Милица и Сања са Новог Београда, а на наше питање има ли страха од короне пошто су у близини великог броја људи одговарају да стрепња постоји, али када су на отвореном онда су мирније.

Група младића седела је на клупицама и време искористила уз причу са другарима и покоје хладно пиво. Школарци пуни енергије заузели су терен за одбојку на песку да би игру убрзо пребацили до реке.

Како се наша екипа јуче уверила, на тушеве и славине са водом за пиће суграђани још увек не могу да рачунају јер на њима стоји написано обавештење да је дезинфекција у току. Надлежни из Градске општине Земун нагласили су да ће овог лета бити посвећена посебна пажња заштити од вируса корона, па ће плажа и мобилијари бити редовно дезинфиковани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)