ДОЧЕК 2023. У БЕОГРАДУ: Програми испред Народне скупштине и код "Београда на води"

Е. Б. Р.

08. 12. 2022. у 06:45

БЕОГРАД ће организовати дочек Нове године, традиционално, испред Дома Народне скупштине.

ДОЧЕК 2023. У БЕОГРАДУ:  Програми испред Народне скупштине и код Београда на води

Манифестације ће бити у духу Београда, Фото Танјуг

Председник Скупштине града Никола Никодијевић најавио је да ће ове године манифестацијa"Београдска зима" бити организована на више локација у престоници, од 15. децембра до 15. јануара. Он је, гостујући на РТС истакао да ће у оквиру скупа бити и дочек Нове године испред зграде националног парламента.

Када је реч о концерту за дочек, 31. децембра, Никодијевић је истакао да ће он бити намењен млађој популацији.

- Претходних година новогодишњи концерти су били посвећени гостима престонице и старијој публици, сада је став да се концертни репертоар прилагоди младима. На простору "Београда на води" организоваће се такође дочек Нове године, у сарадњи са установама културе Града Београда - најавио је Никодијевић.

Градски челник објаснио је да ће акценат овогодишње манифестације бити у духу Београда, као и да ће сви догађаји бити бесплатни.

Фото Танјуг

- Под окриљем Секретаријата за културу први пут ће у организацији манифестације бити укључене све установе културе града. Очекујемо много више садржаја намењених најразличијим категоријама становништва. Посебна пажња је на дечјим представама и креативним радионицима у свих 17 београдских општина. Такође имаћемо и традиционално клизалиште за децу, као и "Трг бајки" у сарадњи са Дечјим културним центром и позориштима за најмлађе - објаснио је Никодијевић.Први човек градског парламента истакао је да ће се ове године клизалиште и "Божићно сеоце" налазити код парка "Ушће" на Новом Београду, због лакшег приступа корисника.-"Трг бајки" ће бити на Звездари, док ће се на Тргу републике организовати програм културног садржаја под радним називом "Љубав и мода", а у духу времена које је иза нас - навео је председник Скупштине града Београда.

СЕЋАЊЕ НА МИЛАНА МЛАДЕНОВИЋА

Бесплатни концерте са класичном, џез и рок музиком биће одржани на више локација у престоници.

- Са Фондацијом "Милан Младеновић" договорили смо концерт посвећен ЕКВ испред Дома омладине. То је дух Београда који желимо да вратимо - навео је Никодијевић.Е. Б. Р.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ЛЕОПАРДИ СУ ПРЕСКУПИ, ТО НИЈЕ ЧУДЕСНО ОРУЖЈЕ: Чешки генерал о украјинским тенковима - Подсетио на турску катастрофу