БРОЈ 11-0-11 ЗА СВЕ МУКЕ БЕОГРАЂАНА: Специјална телефонска линија престоничке управе биће уведена и активирана до краја 2022. године

С. В.

17. 11. 2022. у 09:11

КАДА ћемо да добијемо воду, до кад ћемо бити без струје, зашто је грејање слабо, какви су ово радови у комшилуку...

БРОЈ 11-0-11  ЗА СВЕ МУКЕ  БЕОГРАЂАНА: Специјална телефонска линија престоничке управе биће уведена и активирана до краја 2022. године

Фото Н. Скендерија

Одговоре на ова и остала комунална питања Београђани ће убудуће моћи да добију позивом на број 11-0-11. Такође, на овом јединственом броју, који ће Градска управа да активира до краја године, становници престонице моћи ће и да пријављују проблеме.

То је најавио градоначелник Београда Александар Шапић и казао да се сада ради на синхронизацији свих јавних предузећа и софтвера.

- Кад људи позову тај број, моћи ће да одаберу област после чега се јавља оператер те, уколико може, одмах даје одговор. Имаћемо пресек три пута у току дана, а људи ће одговор ако је могуће добијати одмах, или у року од 72 сата. Уколико не можемо да решимо проблем, даћемо решење и адресу где треба да се јаве - рекао је градоначелник.

Он верује да ће оваква комуникација грађана и управе престонице да унапреди свакодневни живот Београђана, те обећава да ће овај градски апарат бити максимално ажуран.

- Желео сам да Београђанима омогућим да више не морају да траже ко је за шта надлежан, те да их лишим неодговорних људи. У тим службама није било надзора, а сада ћемо имати апсолутну контролу, знаћемо тачно колико позива добијамо, које су нам области најугроженије, које наше службе најгоре, а које најбоље раде. Знаћемо када су људи добили одговоре - рекао је Шапић.

Живот у Београду требало би да буде унапређен, Фото HINA/ ADMIR BULJUBASIC

Он је подсетио да је формирано и тело "Лице града" чији је циљ синхронизација свих послова и обавеза градских и републичких служби. Тако се, додаје Шапић, показује поштовање према Београђанима и њиховим потребама. Они се састају сваког понедељка и њима руководи градски менаџер Мирослав Чучковић.

КОНТРОЛА БУКЕ У ДЕЦЕМБРУ

- ОД 1. децембра кренућемо у континуирану посету локалима, ресторанима и свуда где будемо имали пријаве грађана - каже Шапић.

- Закон о буци јасно дефинише обавезе угоститеља, само се он није довољно примењивао. Зато апелујем на све власнике ресторана да, уколико треба, додатно уложе у изолацију, а да они који прекораче дозвољни ниво буке и ограничено време узму у обзир да ту живе суграђани и да морају бити солидарни. Закон мора да се примењује једнако на све и неће бити протекције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

КАКО СЕ ПРАВИЛНО КОРИСТЕ ГАС И КОЧНИЦА: Целог живота грешимо, а то може и да нас кошта - видео који ће вас изненадити