МАШИНЕ И РАДНИЦИ ДОШЛИ И - ОТИШЛИ: После изјаве градоначелника Александра Шапића да ће град преузети градњу аутобуске станице у Блоку 42

Ш. Маровић

01. 07. 2022. у 09:13

НАКОН изјаве градоначелника Александра Шапића да ће му један од првих потеза после доласка на чело престонице бити прекид сарадње са компанијом која више од три године безуспешно гради аутобуску станицу у Блоку 42, наједном су се на овој локацији појавили радници и машине.

МАШИНЕ И РАДНИЦИ ДОШЛИ И - ОТИШЛИ: После изјаве градоначелника Александра Шапића да ће град преузети градњу аутобуске станице у Блоку 42

Део будуће станице, Фото. Н. Скендерија

Ипак, нада Београђана да ће се радови коначно интензивирати брзо су потонуле, пошто су репортери "Новости" јуче по ко зна који пут затекли празан простор, а неимарима није било "ни трага, ни гласа".

Градња нове аутобуске станице преко пута "Бувљака" катастрофално напредује. Са радовима се непрестано одуговлачи, рокови су померани небројено пута, а од помпезних најава отварања ни ове године нећи бити ништа. У току ове недеље на градилишту се наједном појавио велики број машина, које су "брзински" успеле да асфалтирају цео унутрашњи простор око перона.

Међутим, репортери нашег листа су на градилишту јуче видели само чуваре и понеког пса луталицу. Ограда око градилишта потпуно је затворена, па се на сам простор не може уопште ући. Станична зграда стоји на изливеним темељима, а око привременог објекта нарасли су коров и шибље. У њему се налази и комплетан намештај, кафе-бар само што није прорадио, али је све и даље на далеком штапу.

Како је наш лист више пута писао, уговор о градњи аутобуске станице у Блоку 42 између Београдске аутобуске станице (БАС) и Града потписан је 2017. Камен темељац положен је 2018, а речено је да ће први путници одавде кретати 2019. Међутим, крупни радови, односно градња перона и паркинга почела је 2020. а чекало се усвајање новог ПДР како би се добила дозвола за зидање станичне зграде.

КРЕДИТ 12 МИЛИОНА ЕВРА

ЗА изградњу перона и станичне зграде, БАС је подигао кредит од 12 милиона евра, док је осам милиона требало да обезбеди из своје касе. Када су се надлежни из града последњи пут огласили, речено је да ће перони почети са радом у фебруару или марту ове године, што се наравно није десило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

ТРИ ДЕСТИНАЦИЈЕ - ТРИ ФЕНОМЕНАЛНА XANADU ХОТЕЛА: Ни са једним нећете погрешити, који год да буде ваш избор за одмор