ДЕВЕТА ГИМНАЗИЈА ДОЧЕКАЛА УРЕЂЕЊЕ: После 60 година почиње комплетна обнова познате београдске школе

Ш. Маровић

30. 06. 2022. у 10:21

ДУГО очекивани радови на комплетној реконструкцији Девете београдске гимназије "Михаило Петровић Алас" на Булевару маршала Толбухина 41 на Новом Београду почели су пре неколико дана изношењем старог и дотрајалог намештаја.

ДЕВЕТА ГИМНАЗИЈА  ДОЧЕКАЛА УРЕЂЕЊЕ: После 60 година почиње комплетна обнова познате београдске школе

Нове квадрате добиће и фискултурна сала, Фото Приватна архива

Ова установа ће тако први пут од оснивања добити ново рухо, али и око 1.600 дограђених квадрата, чиме ће капацитети бити знатно повећани. Вредност инвестиције процењена је на 550 милиона динара.

Репортери "Новости" јуче су у дворишту ове школске установе затекли мајсторе који су намештали грађевинску ограду која означава званичан почетак реконструкције здања основаног 1961. године. Ову установу тренутно похађа око 1.000 ученика распоређених у 32 одељења.

- Завшена је школска година, деца више нису у школи тако да се у Деветој гимназији започело са селидбом старог намештаја, а ускоро ће кренути и њено уређење - истиче за "Новости" градски Секретар за образовање Славко Гак.

- После уређења Земунске гимназије, која је завршена прошле године, ово је следећа највећа инвестиција у образовне установе у престоници у протеклих неколико година. Реконструкцијом је обухваћено комплетно сређивање објекта споља и изнутра.

Ђаци ове установе добиће најсавременије услове рада по свим европским стандардима. Радови на Деветој гимназији требали су да почну почетком фебруара 2021, али је све одложено за крај школске 2022. године.

Биће проширена постојећа фискултурна сала са вежбаоницима, затим уграђен лифт за инвалиде, а кабинети и учионице опремљени новим, савременим намештајем и наставним средствима. Комплетну пројектно-техничку докуметацију Град је урадио преко својих секретаријата.

УЧЕНИЦИ РАШТРКАНИ

ДОК буду трајали радови на реконструкцији Девете гимназије, око 1.100 ученика ове школе биће распоређено по другим објектима на Новом Београду. Тако ће по сменама ићи у школе "Надежда Петровић", "Марко Орешковић", "Ђуро Стругар" и "Ратко Митровић".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВАК У ЗАГРЉАЈУ ЈЕЦИНЕ СУПАРНИЦЕ: Због овог сусрета горе мреже - Сан се данас остварио (ФОТО)