ПРЕВОЗ ЧЕКАЛИ ЧАК 45 МИНУТА: Многобројни грађани жале се на непоштовање реда вожње на линијама ГСП

Ш. М.

26. 05. 2022. у 06:47

ВЕЛИКИ број грађана престонице, посебно они који живе на левој обали Дунава, у претходна два дана жале се на нередовност линија јавног превоза. Иако У ГСП истичу да су све линије које гравитирају ка том делу града у јутарњим часовима радиле готово пуним капацитетом, незадовољни житељи престонице на превоз аутобусима 95, 96 и 101 чекали су и до 45 минута. Жалбе се множе и на линију 75 од Зеленог венца до Бежаније.

ПРЕВОЗ ЧЕКАЛИ ЧАК 45 МИНУТА: Многобројни грађани жале се на непоштовање реда вожње на линијама ГСП

Фото З. Јовановић

На линијама која возе ка насељима преко Панчевачког моста једино саобраћају возила ГСП, док приватни превозници не покривају тај део престонице. Грађани су посебно огорчени на ред вожње у јутарњим сатима, који, тврде, уопште није испоштован.

- Чекала сам 96 четири станице од почетне, али је није било - истиче за "Новости" читатељка из Борче. - Потом сам отишла једно стајалиште ближе, како бих сачекала 95. Али ту је било још горе, пошто сам аутобус чекала пуних 45 минута! Због тога сам добрано закаснила на посао. У међувремену је велики број људи пристигао на станицу, а у аутобусу који сам тако дуго чекала није било климе.

Како су за "Новости" истакли из градског саобраћајног предузећа, у среду током јутарњих сати од 31 планираног возила на линији 95 изашло је њих 29, а на линији 96 од десет само један није напустио гаражу.

- Пошто је Панчевачки мост "рак рана" престоничког саобраћаја, могуће да је било застоја, а и линија 95 често зна да "закочи" на Бранковом мосту - кажу у ГСП. - Сви аутобуси који су били планирани за вожњу изашли су на престоничке улице, искоришћеност је била више од 95 одсто. Постоји могућност да је дошло и до квара на неком од возила, али грађани немају разлога за бригу.

Ипак, и житељи престонице који се свакодневно возе линијом 75 од Зеленог венца до Бежанијске косе такође имају примедбе на редовност и квалитет аутобуса на овој траси. Истичу да некада "перјаница" јавног превоза у шпицевима зна да касни и пола сата, а како кажу редовни путници, велики број нових кинеских аутобуса у последње време замењен је оним старије производње.

КЛИМЕ ПОНОВО ЗАКАЗАЛЕ

ОСИМ на кашњења, грађани се жале и на изостанак климатизације у аутобусима. Како су "Новости" раније писале, око 20 одсто возила уопште нема клима-уређаје, што се посебно односи на трамваје и тролејбусе. Међутим, редовни корисници јавног превоза кажу да хлађење често не ради ни у возилима која имају уређаје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Велики повратак Доналда Трампа у Белу кућу – ово се дешава једном у 130 година!