ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ЛИНИЈСКОГ ПАРКА НА ДОРЋОЛУ: Ево шта ће све садржати и како ће изгледати (ФОТО)

Novosti online

18. 01. 2022. у 10:04

ПОЧИЊЕ изградња Линијског парка на најатрактивнијој локацији у старом делу Београда, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић и додао да ће изградња прве две целине тог парка почети следеће недеље.

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ЛИНИЈСКОГ ПАРКА НА ДОРЋОЛУ: Ево шта ће све садржати и како ће изгледати (ФОТО)

Фото: Беоинфо

Навео је да ће бити потребно три године да се Линијски парк заврши јер, како је рекао, постоји један број нелегалних и легалних објеката који ће морати да буду уклоњени, као и старе железничке шине.

- Када завршимо Линијски парк, имаћемо јединствен парк у свету уз обалу река дужине 4,6 километара - рекао је Весић гостујући на телевизији Хепи, наводи се у саопштењу Градске управе.

Фото: Беоинфо

Додао је да је поносан на овај пројекат зато што је то, како каже, најважнији пројекат уређења јавних простора.

Весић је рекао да ће уређење прве две целине извести јавно комунално предузеће "Зеленило Београд", наводећи да је то простор од Бетон хале, преко Куле Небојша до СЦ "25. мај – Милан Гале Мушкатировић" и да тај део почиње да се гради почетком наредне недеље.

Фото: Беоинфо

- За осталих осам целина Линијског парка Секретаријат за инвестиције објавиће јавну набавку за пројектовање и извођење радова. Очекујем да у летњим месецима кренемо са радовима у осталих осам целина - рекао је Весић.

Фото: Беоинфо

Подсетио је да су Линијски парк пројектовале младе домаће архитекте, због чега је, каже, посебно поносан.

- Наше архитекте су урадиле сјајан посао пројектујући метро станице у Београду - рекао је Весић и додао да је Линијски парк замишљен тако да нема трајне садржаје, већ измењиве у односу на доба и време када се догађаји и културне активности обављају.

Како је навео, ту ће бити и спортских активности, привремених комерцијалних садржаја, амфитеатара и више од сто других садржаја.

- Обезбедили смо такође простор за паркирање, а посебно је интересантно то што ћемо садити терапеутске врсте биљака, што је веома модерно у свету - додао је заменик градоначелника Београда.

Прецизирао је да се уређењем Линијског парка добија 4,6 километара зелених површина.

- Ако томе додамо да смо донели одлуку да Аду Хују прогласимо јавном зеленом површином, јасно је да улажемо у зелене површине нашег града - додао је Весић.

БОНУС ВИДЕО:

КАРЛЕУША И ВЕСИЋ ИЗНЕНАДИЛИ БЕОГРАЂАНЕ: Прошетали се Скадарлијом, па ушли у стари аутобус

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима