МНОГО БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЂАКЕ: Радојичић најавио реконструкцију Девете београдске гимназије

Танјуг

23. 10. 2021. у 09:44

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић најавио је реконструкцију Девете београдске гимназије.

МНОГО БОЉИ УСЛОВИ ЗА ЂАКЕ: Радојичић најавио реконструкцију Девете београдске гимназије

Зоран Радојичић

Радојичић је такође подсетио да је председник Вучић прошле седмице посетио реконструисану Земунску гимназију, где је вредност радова износила 4,5 милиона евра.

 - Услови за рад у Земунској гимназији су сада феноменални. Многи факултети данас немају такве услове какви се могу видети у кабинетима за физику, хемију или информатику у Земунској гимназији - истакао је Радојичић.

Указао је да је посебно важно да су изворна архитектонска решења зграде сачувана и подсетио да је реч о највећој гиманизији у Србији, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

Градоначелник је додао да ће радови на комплетној реконструкцији Девете београдске гимназије, основане 1961. године, кренути почетком 2022. године.

Најавио је да ће се радити комплетна реконструкција школе и доградња нових 1.700 квадратних метара.

 - Град Београд је преко свјих ресорних Секретаријата урадио комплетну пројектно-техничку документацију. Пројектована вредност радова је око 550 милиона динара - нагласио је Радојичић.

Навео је да је Девета гимназија савремена школа коју похађа приближно 1.000 ученика распоређених у 32 одел?ења, који ће овом реконструкцијом и доградњом новог простора добити најсавременије услове за учење.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

"НИШТА НИСМО ПРИМЕТИЛИ, НИСМО НИ ЗНАЛИ ДА СУ РОЂАЦИ": Комшиница убијених Ђокића

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)