МУЗЕЈ ГРАДА МОГУ ОБНАВЉАТИ И СТРАНЦИ: У Конаку Кнегиње Љубице скуп поводом 118 година институције

Аница З. Клисурић

16. 10. 2021. у 06:47

УКОЛИКО у нашој земљи не буде било извођача који ће испунити све строге услове за реконструкцију зграде Музеја града Београда, није искључена могућност да се анимирају светски понуђачи који би извели овај посао.

МУЗЕЈ ГРАДА МОГУ  ОБНАВЉАТИ  И СТРАНЦИ: У Конаку Кнегиње Љубице скуп поводом 118 година институције

СВЕЧАНОСТ Стојановић и Весић, Фото З. Јовановић

Ово је на прослави 118. годишњице Музеја града, у Конаку кнегиње Љубице, најавио заменик градоначелника Горан Весић.

- Град је за овај посао издвојио 25 милиона евра током три године, који чекају да се на конкурс јави адекватан извођач - рекао је он.

Уговором из 2007. године између Града и Министарства одбране Музеју је додељена зграда у Ресавској улици, некадашња Војна академија. Тендер за реконструкцију овог објекта објављен је током ове године, али је привремено обустављен јер се јавио само један извођач.

- Овај извођач радова мора да докаже да испуњава све услове који важе у конкурсу и који су изузетно строги - рекао је Горан Весић. - Уколико не буде испунио очекивања, биће расписан нови тендер. У плану је и да анимирамо стране компаније које би могле да обаве реконструкцију овог споменика културе.

Поводом Дана Музеја града јуче је исказана захвалност свим пријатељима ове институције. Славомир Стојановић добио је признање за допринос култури. Захваљујући се на награди,  Стојановић је указао да је награда велика част и да је то круна његовог 36 година дугог стваралаштва.

Захвалност директорке

ЈЕЛЕНА Медаковић, директорка Музеја, захвалила је свима јер, како је навела, Музеј не би био то што јесте и толико успешан да није било подршке, посебно Града Београда и заменика градоначелника, као и секретара за културу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

СПОЈИО ИХ КУЛТНИ ФИЛМ: Први муж Дубравке Мијатовић - са њим има ћерку Иву (ФОТО)