АУТОБУСИ ВИКЕНДОМ ВОЗЕ САМО ДО 14.00: Јавни превоз у Младеновцу функционише, али потребно још полазака

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

28. 09. 2021. у 08:51

ДОК се житељи десет централних градских општина јавним превозом возе од раних јутарњих сати до поноћи и ноћним превозом, радним данима и викендом, Младеновчани тај луксуз немају.

АУТОБУСИ ВИКЕНДОМ ВОЗЕ САМО ДО 14.00: Јавни превоз у Младеновцу функционише, али потребно још полазака

Спорно Међумесни саобраћај у Младеновцу не задовољава потребе житеља, Фото Архива

Полазака пре шест ујутру нема, као ни после 19 сати. Викендом, аутобуси возе само до 14 часова, и то на два сата.

У Младеновцу саобраћа шест градских линија које спајају центар са насељима Баташево, Међулужје, Драпшин, Рајковац, Кораћичка бања, Село Младеновац и Границе удаљених и више од пет километара. Суграђани њима лакше стижу до лекара, пијаце, поште... Линије 3 и 5 које пролазе крај Селтерс бање битне су свима који свакодневно иду на терапије у ову установу, када је ван ковид-система, али и гостима са стране иду у посету онима на рехабилитацији. Ипак, полазака нема довољно.

- Аутобуси возе на сваких сат или два, а не као у Београду на 10-15 минута. Линија 5 до Граница, на пример, има полазак у 15.40, па у 17.40. А много је нас који у ово време завршавамо с послом, па до куће пешачимо. Викендом, аутобуси возе на два сата, око седам ујутру, у девет, у 12, и - више полазака нема. Тако када идем на пијацу, стриктно морам да водим рачуна - говори Душица Стајић.

Фото Архива

Незгодно је и ђацима и онима који су запослени у Београду. Средњошколцима који похађају Гимназију или Техничку школу часови трају до 19.30, а само једна од шест градских линија има полазак у 20 сати. Деца су принуђена да иду по киши и лошем времену.

- Линија 4 последњи полазак има у 16.10, линија 3 у 18.15, а линија 5 у 18.40. Ми који радимо у престоници до 17 сати, у Младеновац најраније стижемо у 18.30. Тада неки градски аутобус и ухватимо. Ако изађемо касније с посла, пешачимо до куће јер каснијих полазака нема - јада се Зоран Тошић.

На питање упућено СП "Ласта", која вози на линијама у Младеновцу, да ли би, када би Секретаријат за јавни превоз дао одобрење, могли да уведу додатне поласке, кажу:

- Свакако да бисмо имали могућности да ангажујемо додатна возила за наведене потребе.

Из Секретаријата наводе да за успостављање нових полазака путници треба захтеве да упуте Општини. Након тога, Општина захтеве доставља Секретаријату, који анализира оправданост и могућност њиховог испуњења. После анализе одређују се приоритети и у складу са расположивим ресурсима приступа се изменама на линијама јавног превоза путника.

ПАРКИРАЊЕ

Недостатак градског превоза у поподневним сатима ствара још један проблем - паркирања.

Многи до центра долазе колима, како до куће после посла не би морали да пешаче. Пошто места за паркирање нема довољно и не могу возила да оставе у првој зони на 10 сати, паркирају се у туђа дворишта, испред зграда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић послао јасну поруку Србима - Ја вам гарантујем само једну ствар

СКУПШТИНА Србије завршила је данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 21:52

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

ОГРОМНА ЖИВОТИЊА СНИМЉЕНА У ЈАДРАНУ: Од призора застаје дах - израња из вода, прска, па се враћа у дубине (ВИДЕО)