ZIDALI "PREKO TRAKE": Tokom praznika aktivirano zatvoreno gradilište u Beogradskog Bataljona 71

G. N.

07. 05. 2021. u 11:08

DA bahati investitori nikakvim zabranama ne dopuštaju da im osujete cilj da izgrade započeti objekat, svedoči upornost građevinara u Ulici Beogradskog bataljona na Banovom brdu.

ЗИДАЛИ ПРЕКО ТРАКЕ: Током празника активирано затворено градилиште у Београдског Батаљона 71

Foto N. Skenderija

Iako je ovo gradilište na broju 71 zatvarano u nekoliko navrata, radnici su se vraćali i pomalo zidali. Poslednji put, to je učinjeno u danima praznovanja, ali je građevinska inspekcija ponovo stopirala posao.

Sekretarijat za inspekcijske poslove za "Novosti" zvanično je potvrdio da je gradilište pod zabranom bilo aktivno 3. maja!

- Vanredni inspekcijski pregled sa komunalnom milicijom i policijom izvršen je 3. maja - kažu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove. - Tom prilikom uočeno je oko 30 radnika na gradilištu. S obzirom na to da je reč o stranim državljanima, obaveštena je Uprava za strance MUP.

DONETO REŠENjE O RUŠENjU

POSTUPAK inspekcijskog nadzora biće u toku do daljeg. U toku dosadašnje kontrole doneto je rešenje o uklanjanju bespravno izvedenih radova. Takođe, doneto je rešenje kojim je izvršeno zatvaranje gradilišta. Kako kažu iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, postupak nalazi se i pred nadležnim Tužilaštvom.

Kako smo saznali, zatečeni radnici na terenu su Turci. Gradilište je ponovo zatvoreno postavljanjem rešenja i posebne trake za obeležavanje zatvorenog gradilišta, rekli su nam nadležni.

Reporteri "Novosti" uverili su se da je traka netaknuta, a nikoga nismo zatekli.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)