GRAD BEOGRAD ORGANIZOVAO VAKCINACIJU GLUVIH I NAGLUVIH OSOBA: Za sada prijavljeno 24

Beoinfo

16. 04. 2021. u 12:25

GRADSKA sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević posetila je danas Dom zdravlja „Vračar” u kome počenje vakcinacija gluvih i nagluvih osoba.

ГРАД БЕОГРАД ОРГАНИЗОВАО ВАКЦИНАЦИЈУ ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ ОСОБА: За сада пријављено 24

Foto:Beoinfo

Ona je naglasila da je Grad Beograd omogućio posebne termine za vakcinaciju za udruženja osoba sa invaliditetom.

– Danas je organizovana prva vakcinacija gluvih i nagluvih osoba. Udruženja su mogli izabrati da li će se vakcinacija obaviti u domovima zdravlja ili u prostorijama udruženja. Ova vakcinacija je organizovana zahvaljujući saradnji sa opštinom Vračar, Domu zdravlja „Vračar” koji je omogućio ovaj termin, ali i tumačima znakovnog jezika. Danas se vakcinišu 24 osobe koje na raspolaganju imaju Sputnjik V, Sinofarm kao i Fajzerovu vakcinu. Ovo nije jedini termin za vakcinaciju, te će i u toku sledeće nedelje biti organizovani termini kako za Gradsku organizaciju gluvih, tako i za druga udruženja – rekla je Stanisavljević.

Foto:Beoinfo

Ona je istakla da u Beogradu živi oko četiri hiljada gluvih i nagluvih osoba, dok Gradska organizacija gluvih broji oko hiljadu članova.

– Organizovali smo ovu vakcinaciju kako bi se u potpunosti izašlo u susret svim osobama sa invaliditetom. Pre svega znamo da gluve i nagluve osobe imaju barijeru u samoj komunikaciji zato je bilo važno da se uz tumača za znakovni jezik, organizuje ova vakcinacija. Na taj način oni mogu da uspostave komunikaciju sa lekarima ali i da se informišu o vakcinama i procesu imunizacije – rekla je Stanisavljević.

Direktor Doma zdravlja „Vračar”  Miroslav Dmitrović izjavio je da su se za sada prijavile 24 gluvih i nagluvih osoba, a vakcinacija će se sprovoditi od 9 do 11 časova. Zadovoljni smo odzivom svih građana Vračara i vakcinacija ide u dobrom smeru.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)