OBNOVA OD NEHRUOVE DO GANDIJEVE ULICE: Počela treća faza radova na rekonstrukciji šetališta "Lazaro Kardenas"

J. GOČANIN

12. 04. 2021. u 07:52

RADOVI u okviru treće faze sanacije šetališta "Lazaro Kardenas" u Bloku 44, koje izvodi JKP "Zelenilo", započeli su minulog vikenda. Ovom fazom rekonstrukcije, čija je vrednost oko 150 miliona dinara, biće obuhvaćen deo koji se pruža od Nehruove do Gandijeve ulice.

ОБНОВА ОД НЕХРУОВЕ ДО ГАНДИЈЕВЕ УЛИЦЕ: Почела трећа фаза радова на реконструкцији шеталишта Лазаро Карденас

Foto JKP "Zelenilo"

Cilj je formiranje funkcionalne javne zelene površine, dok je planirani završetak radova 15. decembar, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Prilikom projektovanja najviše se vodilo računa o najmlađima, kažu iz JKP "Zelenilo", te će za njih biti izgrađeno novo dečje igralište, dok će četiri postojeća biti rekonstruisana.

- Za mališane ćemo izgraditi i saobraćajni poligon za vožnju bicikala, trotineta, rolera, dok će sportske sadržaje činiti teretana na otvorenom, a saniraćemo i košarkaški teren - govore iz "Zelenila".

Foto JKP "Zelenilo"

Staze, platoi i čvrsti zastori na šetalištu takođe će biti "osveženi" tokom ove faze.

- Oko 6.000 kvadrata zastora biće sa završnom obradom od asfalta, 1.115 činiće betonske staze, dok će 715 kvadrata biti od granitnih ploča - objasnili su nam iz JKP "Zelenilo". - Planirana je i prateća oprema na samom šetalištu, te će biti ugrađeno 38 klupa i postavljeno 16 đubrijera. Takođe, po završetku građevinskih radova biće zasađena 54 stabla, dok će travnjak biti obnovljen na površini od skoro 13.000 kvadrata.

Priprema se i projekat za Blok 70, gde će se raditi tokom 2022. godine, nakon čega će čitav potez biti završen.

Obnova šetališta "Lazaro Kardenas" koje povezuje blokove 45, 44 i 70, nakon pet decenija, započeta je u junu 2019. godine. Projekat kompletne rekonstrukcije podeljen je u tri faze, čija je ukupna vrednost oko 450 miliona dinara. U prve dve faze radova sanirano je ukupno 70.110 kvadrata.

Foto JKP "Zelenilo"

TRAVNjACI, KLUPE I ĐUBRIJERE

TOKOM prve dve faze radova izgrađeno je šest dečjih igrališta i isto toliko sportskih terena, kao i saobraćajni poligon na kojem deca mogu da uče saobraćajne propise. Zadržana je postojeća teretana na otvorenom i izgrađena još jedna. Posađena su 242 stabla, 2.479 komada šiblja i 5.780 perena. Obnovljen je travnjak na 40.000 kvadrata, a postavljeno 139 klupa i 85 đubrijera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda