POJAČANE KONTROLE: Komunalna milicija proverava i da li se poštuju mere u gradskom prevozu!

Tanjug

27. 02. 2021. u 18:55

ZBOG pogoršanja epidemiološke situacije zbog virusa korona ugostiteljski objekti i trgovinski centri danas i sutra rade do 14 časova, a sprovođenje novih mera Kriznog štaba u Beogradu nadziru ekipe Komunalne milicije sa gradskim i republičkim inspekcijama.

ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ: Комунална милиција проверава и да ли се поштују мере у градском превозу!

Foto P. Milošević

Aleksandar Živković iz Komunalne milicije kaže za Tanjug da je na terenu 10 patrola koje od 14 časova kontrolišu da li se u prestonici poštuje radno vreme trgovinskih radnji i ugostiteljskih objekata.

Prethodne noći kontrolisano je 265 ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograda, a tri lokala su bila otvorena posle dozvoljenog radnog vremena, tj.posle 20 časova. Živković je kazao da su ti objekti ispražnjeni i da će ugostiteljima biti izrečene prekršajne kazne.

On je naveo da su patrole Komunalne milicije zabeležile prekršaj u jednom iznajmljenom prostoru u Novom Beogradu gde je, kako kaže, organizovana žurka na kojoj je bilo 118 ljudi.

Reč je o magacinskom prostoru, a organizator proslave je priveden i biće krivično gonjen, a svim gostima je izrečena novčana kazna od 5.000 dinara - rekao je Živković

On je naglasio da je od danas pojačana i kontrola u javnom gradskom prevozu zbog prijava građana da se popušta sa merama.

Naše ekipe na stajalištima širom grada ulaze u autobuse i kontrolišu da li građani nose maske, a velika većina to poštuje. Lepše je vreme, ljudi su se opustili, ali moramo da se strpimo i poštujemo mere, jer epidemija proći sama od sebe - ističe Živković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)