NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE GROCKA DRAGAN PANTELIĆ UVEO PRESEDAN: Građani učestvovali u izradi budžeta za 2021. godinu (FOTO)

Novosti onlajn

28. 12. 2020. u 10:16

PREDSEDNIK gradske opštine Grocka Dragan Pantelić predstavio je rezultate ankete koja je sprovedena u prethodnih dana, tokom koje su građani opštine Grocka mogli elektronskim i pisanim putem sa svojim predlozima učestvovati u izradi budžeta GO Grocka za 2021. godinu.

НОВИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГРОЦКА ДРАГАН ПАНТЕЛИЋ УВЕО ПРЕСЕДАН: Грађани учествовали у изради буџета за 2021. годину (ФОТО)

Foto: Printscreen/Instagram/opstina.grocka

Inače, ovo je prvi put da građani direktno učetvuju u kreiranju budžeta za narednu godinu. Kako piše na Instagram profilu ove opštine, u Grockoj su građani ovo ozbiljno shvatili i poslali veliki broj predloga i sugestija koje će biti razmatrane. Iz oštine su takođe naglasili da su jako zadovoljni odazivom i predlozima, kao i samom činjenicom da se građani interesuju za poslovanje i aktivnosti svoje opštine.

- Po prvi put u istoriji gradske opštine Grocka građani su učestvovali u kreiranju budžeta. Stiglo je neverovatnih 8207 zahteva i predloga građana. Kao ključne probleme za rešavanje građani su naveli uređenje komunalne infrastrukture, odnosno kanalizacije, zatim, uređenje saobraćajne infrastrukture od čega se skoro polovina odnosi na uređenje ulica i trotoara. Takođe, jedan od prioriteta građana je vodosnadbevanje, sanitarno-tehnički uslovi vodosnadbevanja i kanalisanja higijenske ispravnosti vode za piće. Oko 10 odsto predloga odnosi se na obrazovanje, najviše na izgradnju dečijih vrtića. Ostale oblasti za koje su građani davali predloge su sport, parking mesta i teretane na otvorenom - piše na instagram profilu oštine Grocka.

Predsednik opštine Dragan Pantelić kaže da mu je posebno drago što za saradnike ima upravo građane svoje opštine, i što svi imaju zajednički interes.

- Veoma smo zadovoljni odzivom građana, ali i činjenicom da smo ovaj proces anketiranja po prvi put u našoj opštini sproveli u ovom obimu i kapacitetu - kaže Dragan Pantelić na instagram profilu ove opštine i dodaje da će u najvećoj mogućoj meri sve iskazane potrebe i predlozi građana koji su dobijeni kroz ovu anketu u skladu sa mogućnostima biti uvaženi prilikom izrade budžeta za 2021. godinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)