GRAD POMAŽE UGOSTITELJIMA: Umanjiće kiriju 50 odsto

Марија Стевановић
Marija Stevanović

02. 12. 2020. u 13:28

Grad Beograd će narednih dana doneti odluku da se ugostiteljima koji koriste gradski poslovni prostor smanje kirije za 50 odsto u decembru i januaru, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ГРАД ПОМАЖЕ  УГОСТИТЕЉИМА: Умањиће кирију 50 одсто

Foto: N.Živanović

- To će Grad Beograd koštati oko 350.000 evra i to će biti naša pomoć ugostiteljima tokom epidemije korona virusa, kako bi mogli da isplaćuju makar minimalne plate svojim zaposlenima kako ne bi ostali bez posla - rekao je Vesić.

Ugostiteljima je u cilju sprečavanja širenja korona virusa, od 24. novembra ograničeno radno vreme do 18 sati, a Vesić kaže da upravo posle 18 sati ugostitelji ostvaruju između 60 i 70 odsto prometa zbog čega je Grad Beograd razmatrao šta može da uradi kako bi im pomogao.

Apelovao je na privatne vlasnike kod kojih su ugostitelji u zakupu da im takođe smanje kirije jer je, kaže, bolje da na taj način pomognu zakupcima kako bi i dalje mogli da nastave da plaćaju kriije i rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara