BOJKOT ČASOVA ZBOG DIREKTORA ŠKOLE: Ne jenjava nezadovoljstvo u OŠ "Ivo Andrić" na Kanarevom brdu

B. B.

24. 10. 2020. u 08:22

KOLEKTIV OŠ "Ivo Andrić" na Kanarevom brdu još jednom je izrazio nezadovoljstvo izborom direktora i juče organizovao štrajk upozorenja - skraćivanjem poslednjeg časa u prvoj smeni.

БОЈКОТ ЧАСОВА ЗБОГ ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ: Не јењава незадовољство у ОШ Иво Андрић на Канаревом брду

Foto: Privatna arhiva

U znak solidarnosti sa profesorima, roditelji su odlučili da decu ne pošalju u ponedeljak na prvi čas. Kao i prošlog petka, i sinoć je organizovana šetnja od Japanskog parka do Opštine Rakovica.

Do neslaganja je došlo kada ministar Šarčević za v. d. direktora nije imenovao kandidata koji je dobio podršku kolektiva. Zaposleni su uputili otvoreno pismo predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić, u kojem su izrazili svoje nezadovoljstvo izborom direktorke.

Savetu roditelja stigao je odgovor ministra Mladena Šarčevića, u kome se navodi da će naložiti inspekcijski nadzor u školi, s obzirom na to da je u podnesku navedeno da trenutna situacija onemogućava normalni rad.

Takođe, Šarčević je tom prilikom istakao da zakon ovlašćuje ministra da za v. d. direktora imenuje lice koje ispunjava zakonske uslove, ali ga ne obavezuje da na to mesto postavi kandidata koji je zaposlen u kolektivu, niti lice koje je dobilo većinsku podršku kolektiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024