APEL RODITELjIMA: Ako vodite decu u obdaništa ovo morate da znate

B. R.

22. 09. 2020. u 12:47

АПЕЛ РОДИТЕЉИМА: Ако водите децу у обданишта ово морате да знате

Foto D. Dozet

GRADSKI sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak apelovao je juče na sve roditelje koji decu dovode u vrtiće na maksimalnu odgovornost u ponašanju kako bi se rizik od širenja virusa korona u vrtićima minimizirao.

On je reagovao nakon događaja u vrtiću "Oblačak" na Zvezdari, gde je otac sa povišenom temperaturom i tegobama nekoliko dana dovodio dete u vrtić, nakon čega mu je tokom vikenda i potvrđeno prisustvo virusa.

- Dete nema nikakve simptome, ali čim je u kući neko dobio simptome, roditelji su morali odmah da povuku dete iz vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i neodgovorno - rekao je Gak.

On je objasnio da se porodica 13. septembra vratila iz Crne Gore sa odmora, otac je već 14. septembra imao povišenu temperaturu i malaksalost, ali su dete sve do 18. septembra oba roditelja naizmenično dovodila u kolektiv.

Prema rečima Gaka, prostorije vrtića su dezinfikovane, nijedno dete nema simptome, ali je ovaj primer pokazatelj da se bez odgovornosti svih nije moguće izboriti sa epidemijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)